מאבק רן ארז וארגון המורים העל-יסודיים שהתחולל בשנה האחרונה היה מאבק אשר במרכזו עמדו מספר מטרות. מטרה חשובה ראשונה עבורה נאבק ארגון המורים הייתה הפחתת מספר התלמידים למקסימום של 30 תלמידים בכיתה. צמצום מספר התלמידים בכיתה יכול להועיל רבות לתהליכי הלמידה בכיתה. בנוסף, מספר תלמידים קטן יותר בכיתה יאפשר למורה להעניק תשומת לב רבה יותר לתלמידים בעלי צורך בכך. מטרה זו הושגה ונתקבלה התחייבות לצמצום מספר התלמידים בכיתה ל-32 תלמידים במערכת החינוך כולה.
מטרה חשובה נוספת עליה נאבקו רן ארז וארגון המורים הייתה השבת שעות לימוד שקוצצו ממערכת החינוך העל-יסודית. השבת שעות לימוד אשר נלקחו מן המערכת תוכל להביא לקליטת מורים נוספים במערכת החינוך. בנוסף, שעות הלימוד הנוספות יוכלו לאפשר למורים גם לחנך ולא רק ללמד חומר לבחינות הבגרות. מטרה זו הושגה והוחלט כי יושבו 20,000 שעות בהחזר ראשון ולאחריו יקבעו המנות הנוספות בעזרתן יוחזרו כל 110,000 השעות שנלקחו מן המערכת.
מטרה שלישית שעמדה במרכז מאבקם של רן ארז וארגון המורים קשורה ברפורמת עוז לתמורה. המאבק קרא לשינוי במערכת החינוך ורפורמת עוז לתמורה מציעה תוכנית בעזרתה ניתן יהיה להוביל שינוי משמעותי במערכת.
רפורמת עוז לתמורה נבנתה בעזרת מחקרים של מאות מומחים ונוסתה במשך שלוש שנים בחמישה בתי ספר על יסודיים. הניסוי הוביל להישגים מרשימים. הישגיהם הלימודיים של התלמידים עלו, בעוד רמת הנשירה והאלימות בבית הספר ירדו. הישג חשוב נוסף הינו בעובדה שהתלמידים למדו גם ערכים ולא רק חומר לבחינת הבגרות. במהלך הניסוי היה שיפור גם במעמדו של המורה.
לאור הישגיה של הרפורמה, רן ארז וארגון המורים העל-יסודיים מאמינים כי רפורמה זו יכולה להוביל את השינוי הדרוש במערכת החינוך ופועלים ליישומה על המערכת.