מאבק המורים שהתרחש בשנה האחרונה היה מאבק שזכה לתמיכה חסרת תקדים בקרב הציבור הרחב. המאבק שהגיע לשיאו בהפגנה גדולה בכיכר רבין בתל אביב, היה מאבק שנועד להוביל לשינוי מערכת החינוך וקידומה. אחת ממטרות מאבק זה של רן ארז וארגון המורים הייתה רפורמת "עוז לתמורה". מטרת רפורמה זו היא שינוי יסודי של מערכת החינוך, הן מבחינה ערכית והן מבחינה מבנית. רן ארז וארגון המורים העל- יסודיים מאמינים כי תוכנית זו יכולה להוביל לשינוי הדרוש במערכת החינוך.
רפורמה זו מבוססת על מספר פעולות אשר ישלימו האחת את השנייה ויובילו למהלך כולל שיסייע לשינוי מערכת החינוך. אחת מפעולות רפורמת עוז לתמורה היא צמצום מספר התלמידים בכיתה. שינוי זה חשוב ויוביל לשיפור בתהליכי הלמידה בכיתה. בנוסף, תינתן למורים אפשרות לסייע לתלמידים בעלי צורך בכך. פעולה נוספת במסגרת הרפורמה היא יצירת מערכת קידום ותגמול למורים אשר תמנע את השחיקה הקיימת כיום במערכת. בנוסף, יהפוך המקצוע לקריירה ויוביל להפיכת ההוראה אל מקצוע מבוקש. הרפורמה כוללת גם שינוי במבנה שבוע העבודה של המורה במטרה לאפשר לו לבצע את כל מטלותיו במסגרת שעות עבודתו בבית הספר. על מנת לאפשר את השינויים השונים קיים צורך גם בשיפור התנאים הפיזיים בבית הספר כך שלמורים יוקצו חדרי עבודה וכיתות הלימוד יהפכו מרווחות יותר.
רפורמת עוז לתמורה נוסתה במשך שלוש שנים בחמישה בתי ספר על- יסודיים והוכיחה את הצלחתה. הישגי התלמידים היו גבוהים, בעוד רמת האלימות ומידת הנשירה ירדו. כמו כן, מעמד המורה השתפר וכך גם יכולתו לחנך לערכים ולא רק ללמד חומר לבחינות הבגרות. רן ארז וארגון המורים רואים ברפורמת עוז לתמורה תוכנית אשר יכולה להוביל לשינוי בו יש צורך במערכת החינוך, לכן פועלים רן ארז וארגון המורים לקבלתה ויישומה.