משאבות מים להגברת לחץ המים נצטרך להתקין לרוב בבניינים בעלי קומות, בהן המים בקומות הגבוהות יותר הם בעלי לחץ נמוך. משאבות מים משמשות להעברת חומר זורם ממקום אחד לשני, להגברת לחץ ולמהירות הנוזל. הצנרת העירונית מספקת לנו מים בלחץ של כ-3 אטמוספרות, כשאשר בלחץ כזה, כבר בקומה הרביעית הלחץ מגיע ל1.5 אטמוספרות – שזהו לחץ נמוך מידי למקלחת, ואם הצינורות מיושנים ועם חלודה – אז לחץ זה לא יספיק גם לצרכים פשוטים יותר, כמו שטיפת כלים.
משאבות מים ניתן למקם במספר מקומות:*משאבות מים מרכזיות שישמשו את כל דיירי הבניין יותקנו בדרך כלל בחדר משאבות או חדר מיוחד בבנין.*אפשר להתקין משאבות מים על הגג אבל יותר מרצוי לבנות להן מגן מפני השמש והגשם.*ניתן להתקין בנפרד לכל קומה ואף בנפרד לכל דירה. במקרה כזה יש לוודא כי החשמל יהיה מחובר לשעון עצמאי ולא משותף לכל דיירי הבנין ושהמשאבות מים יהיו שקטות במיוחד על מנת לא להיות למטרד לשכנים.
לפני שנכנסים לדירה חדשה, חשוב לבדוק את לחץ המים בברזים. אם בבניין לא הותקנו משאבות, הפעולות היומיומיות של חיינו עלולות להפוך למאתגרות ומעצבנות במיוחד.
מציעים לנו היום בפרסומות בעיתונים ובטלוויזיה עשרות מוצרים שונים למניעת אבנית, אבל האמת היא שרבים מהם מזיקים לבריאותנו יותר משמועילים. החוכמה במניעת אבנית היא לא הפרדת האבנית מהמים. האבנית מורכבת מחומרים שגופנו חייב להיות ניזון מהם. החוכמה במניעת אבנית טמונה בלא לתת לאותם החומרים את הזמן להתגבש ולהפוך לאבנית בצורתה המוכרת והמזיקה. מערכות רבות יבטיחו העלמת טוטאלית של האבנית. כדאי לבדוק היטב אם אותן מערכות לוקחות איתן החוצה את המגנזיום והסידן (שמהם בעצם מורכבת האבנית) או שהן ממוססות את המים כל הזמן ובכך נוצרת מניעת אבנית – החומרים לא מתאחדים, לא ייגרם נזק, ונמשיך לשתות את המים עם מה שאנחנו צריכים בתוכם.לפני שקונים מוצר כזה או אחר, חשוב מאד לבדוק את התקנים שלו ולא רק בארץ. חשוב מאד לבדוק במפרט שאכן הפעולה הנעשית היא מניעת אבנית ולא העלמתה. יש להחליט גם היכן מרכיבים מערכת כזו – אפשר להתקין רק לברזים נבחרים ואפשר להתקין בכניסת הצנרת לבית ובכל מניעת האבנית תהיה לכל צנרת הבית כולה. האפשרות האחרונה מומלצת יותר, על אף שיותר חשוב שמי השתייה שלנו לא יגבשו אבנית, חשובה גם השמירה על מוצרי החשמל בביתנו.