הקוסמטיקה מימי קדם ועד היום
הקוסמטיקה לא היתה מכובדת בימי קדם. איפור נחשב לכמעט פורנוגרפי והיה מזוהה עם זנות ופריצות. היתה בעיה לשווק קוסמטיקה כי זה נחשב לדבר זול ולא מכובד.
בעבר הרחוק חברות הקוסמטיקה חששו לפרסם מוצרים באמצעות נשים.
לאט לאט החלו הגינונים החברתיים להשתנות בעקבות תהליכים שהתחוללו.
האישה החדשה הגיעה לזירה בשנת 1910.
קם דור חדש של נשים שמנסות לבנות חיים אחרים משל האמהות שלהן או הסבתות ולהיות נשים בעלות מקצוע, נערות קריירה והן מתחילות לצרוך תמרוקים.
הגברות ארדן ורובינשטיין שתיהן נשים חזקות שגילו את פוטנציאל השינוי שחל בנשים הקימו חברות קוסמטיקה והחלו לשווק מוצרי טיפוח ותמרוקים.
הן טענו לאורך כל הדרך:
"כל אישה יכולה להיראות צעירה ב-10 שנים לפחות מגילה"
הן הצהירו בכל הזדמנות ובכל ראיון שאיפור וקוסמטיקה הם לא רק דברים שמורחים על הפנים, זה חלק חשוב מההערכה העצמית של כל אישה ואישה, ששואבת בטחון מהמראה שלה.
" לכל אישה הזכות להיות יפה "
"אין אישה שלא יכולה להיראות טוב" חזרו וציינו הגברות ארדן ורובינשטיין ולמרות גילן המבוגר שידרו הילה של יוקרה ותדמית שנשים ראו ורצו לקבל אותה לעצמן.
בסיס הגישה שלהם אמר לכל אישה:
"גילך תואם להרגשתך".
כיום, נשים עם הזדקנותן והתקמטות עור הפנים פונות לטיפולים שונים וכיום ישנם אמצעים רבים יותר לשיפור מתמיד.
ישנן הבוחרות באפשרות של ניתוח פלסטי או טיפולי פנים שונים, פילינגים, הבהרת העור, או שימוש בתכשירים פעילים על מנת להשיב לעצמן את המראה הצעיר שהיה להן בנעוריהן.
הרצון לזכות במראה צעיר גורם לנשים רבות להשתמש בקרמים שונים לפנים על מנת לרכך קמטים ולהגמיש את עור הפנים.
הרצון במראה צעיר בולט במיוחד בחברה המערבית בה קיבלו הנעורים מקום של כבוד ונדחק מקומם של הקשישים שבחברות מסורתיות יותר דווקא בזיקנה היה מקום של כבוד.
יהודית מורי