דף הבית נעמי בר

נעמי בר

 מאמרים אחרונים של הכותב
חברה:
אתר אינטרנט:  www.neomibar.com
טלפון: 050-7399852
צור קשר עם הכותב: צור קשר
אודות הכותב:

פסיכותרפיסטית גופנית מוסמכת ומנחת סדנאות מודעות בתל-אביב.

התחלתי את מסלולי במגמת פסיכותרפיה גופנית -( body psychtherapy )במכללת "רידמן" במשך חמש שנים.במהלכן של שנים אלו, הוכשרתי הן בלימודי פסיכולוגיה קלאסית (פסיכואנליטית ) והן בתרפיה גופנית-נפשית , דמיון מודרך, גשטאלט, משחק תפקידים ועוד. זאת במקביל לתהליך אישי אותו עברתי במגרת הלימודים. בהמשך שימשתי כעוזרת הוראה במהלך שלוש שנים.הרחבתי את הכשרתי בתחומים של חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך וטראומות בלימודי המשך למטפלים ומנחים בשיטת ה - Focusing, ו-"מטראומה לתקווה". בעלת תעודת הסמכה בגישת ה -(NLP (neoro-linguistic programming, אשר כמו הפסיכותרפיה מתבוננת האדם על כל רבדיו -הקוגניטיבי,הרגשי,ההתנהגותי והרוחני במהלך עבודתי, הנחתי קבוצות ויחידים הן בחברת Life Education והן באופן פרטני. חברה באיגוד הארופאי לפסיכותרפיה גופנית E.

הפסיכותרפיה הגופנית הינה זרם מתוך הפסיכולוגיה ההומניסטית, גישה זאת עוסקת בהתנסות הסובייקטיבית של האדם . ע"פ גישה זו האדם הוא טוב בבסיסו, אדון לגורלו, שואף לצמיחה ומימוש עצמי, האדם הוא אקטיבי וניתן לשינוי.




מאמרים נוספים מאת נעמי בר
 
כיצד אפשר ליצור דימוי עצמי חיובי?
28/07/14 | בריאות הנפש
אחד הגורמים הבסיסיים המבדילים בני אנוש מבעלי חיים, הוא קיומו של דימוי עצמי. קיימת בנו היכולת לעצב זהות ולגבש דימוי עצמי חיובי או דימוי עצמי שלילי. דימוי העצמי מתבטא בכל תחומי חיינו, החל מהעבודה בה אנו בוחרים לעסוק ועד אם נבחר לרקוד במסיבה או להתבונן מהצד. מצבים כגון דיכאון, חרדה, קנאה, התמכרויות, הפרעות אכילה וכו' , קשורים, באופן ישיר, להערכה עצמית נמוכה. איך אפשר להעלות דימוי עצמי נמוך ? ואיך נוצר דימוי עצמי נמוך ? כל התשובות.
למאמר המלא...

מהו ניתוק רגשי ? פסיכותרפיה
28/07/14 | בריאות הנפש
תחושת ריחוף, טישטוש, שיכחה, תפקוד אוטומטי, עייפות, סחרחורת, חוויה מוזרה של 'עצמי', בהייה, קושי בריכוז, ניתוק במחשבה, אבדן תחושה פיזית, תחושת מרחק ביני לבין העולם, ניתוק מהיכולת להרגיש, כל אלו הם ביטויים של ניתוק נפשי ומלווים בתחושת חוסר אונים ואימה. תסמיני ניתוק עשויים להופיע גם בהפרעות שינה, שיינויים במצב רוח, התקפי פאניקה, פוביות, הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית, הפרעות אכילה וכו . מה הוא ניתוק נפשי?
למאמר המלא...

טיפול בביטחון עצמי - הדיאלוג העצמי שבתוכנו
28/07/14 | בריאות הנפש
מה קורה בדיאלוג הפנימי שבתוכנו? האם אנו מפחידים את עצמנו? האם אנו רודים בעצמנו? האם אנו רואים שחורות? האם אנו מבקרים את עצמנו ,ללא הרף ,עד כי אנו מוצאים את עצמנו עצובים ומפוחדים ואח"כ תוהים מדוע אנו מרגישים כך?
למאמר המלא...

הילד הפנימי
07/07/10 | בריאות הנפש
כאשר הילד שבתוכנו פצוע, מאגרי אנרגיית החיים שלנו מבוזבזים על שימור מערכות ההגנה שלנו. מנגנוני הגנה כמו הדחקה והכחשה נועדו להגן על הילד הפנימי הפגוע שבנו.
למאמר המלא...

השפעת החשיבה על מצבי מתח וחרדה
07/07/10 | בריאות הנפש
הריאקציה המונחת ביסוד מצבי פחד ודאגה היא הכוננות לקראת סכנה פוטנציאלית אשר הייתה חיונית, ללא ספק, להישרדות במהלך האבולוציה.
כאשר פחד מפעיל את המוח הרגשי, חלק מן החרדה הנגרמת עקב כך מקבע את תשומת הלב באיום הקרוב, ומאלץ את המוח להתרכז-עד כדי אובססיה- בשאלה כיצד להתמודד עם איום זה, ולהתעלם מכל דבר אחר לפחות בטווח הקרוב.
למאמר המלא...

חרדה וטיפול בחרדה
02/05/10 | בריאות הנפש
חרדה - מוגדרת כתחושת פחד מוגזמת או תחושת בהלה או דאגה יתרה המלווה בתסמינים גופניים הבאה בעקבות צפייה לסכנה שיכולה להיות חיצונית או פנימית.(
למאמר המלא...

קשה להרגיש טוב כשהחזה שקוע
02/05/10 | בריאות הנפש
הרפואה מכירה כיום בכך שבריאות וחולי לא רק קורים לנו, אלא הם חלק מדפוסי חשיבה המשפיעים עמוקות על מצב ההכרה שלנו.
רגשות מודחקים, מחשבות ותחושות שאנו נושאים עמנו בתדר היום-יומי שלנו משפיעים על תפקודי הגוף, לחץ הדם, קצב הלב, מערכות החיסון ומערכות ההורמונאליות וכמובן, מערכת העצבים.
למאמר המלא...

טראומה ופוסט-טראומה
02/05/10 | בריאות הנפש
האדם אשר חווה טראומה יחוש תקוע באותו אירוע או חווית חיים מכאיבה המשחזרת את עצמה שוב ושוב ויחוש מאוים, למרות שאין אירוע ממשי המאיים על חייו.
למאמר המלא...

דימוי עצמי והערכה עצמית
02/05/10 | בריאות הנפש
הערכה עצמית הינה חיונית להישרדות פסיכולוגית. זהו תנאי רגשי הכרחי, ללא מידה מסוימת של תחושת ערך עצמי, החיים יכולים להיות מכאיבים לאין שיעור.
למאמר המלא...
    
שיווק באינטרנט על ידי WSI