אבחון פסיכודידקטי הוא אחד מהפתרונות האפשריים לילדים בעלי בעיות קשב וריכוז. הוא מוגדר כסוג של טיפול פסיכולוגי המתווסף לתוכנית אבחון ליקויי למידה, כלומר הערכה של מצבו הלימודי של הנבדק: כישורים והישגים במבחני קריאה, כתיבה, חשבון, שפה זרה, ובנוסף לכך גם מאפיינים נפשיים. נהוג לבצע אבחון פסיכו-דידקטי כבסיס לכל בדיקה של לקות למידה - האבחון נעשה ע"י מאבחנים דידקטיים המוסמכים לכך ע"י משרד החינוך.
אבחון פסיכו-דידקטי משלב בין הפסיכו (נפש) והדידקטיקה (תורת ההוראה). אבחון פסיכודידקטי מוסיף לאבחון לקויי למידה נתונים נפשיים כגון רגש ואינטליגנציה לאבחון בעיות קשב וריכוז, וכן בעיות למידה. אבחון פסיכודידקטי מיועד לבני כל הגילאים, מילדים לפני בית ספר ועד תלמידי תיכון ואפילו סטודנטים ומבוגרים.
אחד היתרונות הגדולים של אבחון פסיכו-דידקטי לעומת אבחון ליקויי למידה רגיל הוא היכולת להביט בו על תמונה מלאה יותר של הילד, מעבר לקשיים הלימודיים שלו. הרי אלה מושפעים ממגוון דברים נפשיים אחרים, כמו בעיות קשב וריכוז ופחדים. האבחון מסכם את כישורי הלמידה של המאובחן - היכולת השפתית והחזותית, התפיסות, וניתוח הישגי הלמידה הפורמליים: קריאה והבנת הנקרא,כתיבה, חשבון ושפה זרה. נבדקים גם דפוסים חוזרים במהלך האבחון כמו נבדק שמתקשה בהבעה בכתב, מתקשה בחישובים מתמטיים או מתקשה בקריאה, ועוד.
לאחר סיום אבחון פסיכו-דידקטי, הנערך בין 4-6 שעות המתפרשים על מספר מפגשים, מתקיימת שיחת סיכום עם המאבחן והוריו במטרה להתמודד עם הקשיים אשר אובחנו במהלך ביצוע אבחון פסיכו-דידקטי. לעיתים קרובות מאוד, עם סיום מפגשי אבחון פסיכודידקטי, ניתנות למאובחן התאמות והקלות מיוחדות למבחני הבגרות או למבחנים בכיתה, כחלק מסיכום כולל של אבחון ליקויי למידה. ההתאמות אמורות לסייע לאדם לממש את הפוטנציאל שלו ולהתגבר על בעיות קשב וריכוז. בתחומים כמו אנגלית וחשבון מסייע אבחון פסיכו-דידקטי לבניית תוכנית לימודים מיוחדת ודרכי היבחנות כגון בחינות על מחשב, שאלונים מותאמים, כחלק ממערך הטיפול בכאלה שעברו אבחון ליקויי למידה.
גם לאחר סיום אבחונים פסיכודידקטיים מתבצע מעקב תקופתי אחר התקדמותו של המאובחן, עד לסיום התהליך בהצלחה.