גופם הצעיר והרגיש של ילדים ממקם אותם בקבוצת סיכון גבוהה יותר בכל הנוגע לסיכויים לחלות בעצירות. עצירות היא אומנם דבר שכיח בכל הגילאים וגם מבוגרים רבים סובלים ממנה, אך חשוב לזכור כי במקרים של עצירות ילדים קיים הצורך לפנות אל דרכי טיפול בעצירות המיועדות לילדים שכן טיפול בעצירות ילדים מצריכה טיפול מעט שונה מהטיפול בעצירות מבוגרים. אחת מהסיבות לכך הנה העובדה כי ילדים רבים לא ששים לשנות את הרגלי האכילה שלהם וקשה לפקח עליהם שתמיד יאכלו את המזון הנכון בכדי להפטר מעצירות. אם הילד שלכם סובל מקושי ביציאה לפחות ברבע מהפעמים בהן הוא מבקר בשירותים או אם הוא הולך פחות משלוש פעמים בשבוע לשירותים כנראה שהוא סובל מעצירות.
במידה והילד סובל מבעיית עצירות כרונית להורה לא תמיד יהיה קל להבחין במקרה והוא עלול שלא בכוונה להעלים עין או אולי לטפל בבעיה באופן זמני. חשוב לשים לב באם מדובר במקרה של עצירות ילדים כרונית מכיוון שזו עלולה להיות בעיה משמעותית יותר מאשר במקרים רגילים. במקרה שאתם חושדים שילדכם חולה בבעיית עצירות כרונית היוועצו עם רופא ובדקו את הילד. כמו-גם חשוב לשים לב לתזונה הקבוע השל הילד. במידה והילד לא אוכל מספיק סיבים תזונתיים, לא אוכל מספיק שומנים או שאינו שותה מספיק מים, ייתכן מאוד שזה הפתרון לבעיית העצירות שפקדה אותו.
ישנן תרופות ללא מרשם המתאימות במיוחד לילדים הסובלים מעצירות. טיפול בעצירות בעזרת תרופות כמעט ולא כולל סיכון של תופעות לוואי. במידה והילד אכן סובל מבעיית עצירות כרונית תרופות אלו יכולות להוות פתרון מצוין לילד ולהורה. הן ידועות כמקלות באופן מיידי על התסמינים. במידה והילד מפתח סימני לוואי (לא אופייני לילדים בריאים) יש להפסיק את הטיפול הרפואי ולגשת לייעוץ רפואי.