דף הבית חוק ומשפט פלילי האם לעשות עיצוב ופיתוח מוצר ופטנט או לעשות קורס ביזמות עסקית
האם לעשות עיצוב ופיתוח מוצר ופטנט או לעשות קורס ביזמות עסקית
[email protected] 17/10/10 |  צפיות: 4391

שלום שמי אמיר.

ברצוני לשתף את הקוראים בהתלבטות שעליה דברתי עם יזם – אשמח לתגובות/ חוות דעת בנושא.

היזם טען כי הוא מתלבט האם להשקיע את כספו בעיצוב ופיתוח מוצר/ עיצוב ופיתוח פטנט ובין לשלם לקורס ליזמות עסקית את הסכום שיש לו.

תגובתי לאותו יזם היתה ע"י שאילת מספר שאלות:

1.      אם אלמד אותך בכיתת הלימוד איך לרכב על אופניים - האם תוכל לצאת החוצה ולרכב עליהם?

2.       אם אלמד אותך בכיתת לימוד את תורת המשא ומתן - האם תוכל להגיע מול משקיע ולנהל משא ומתן?

3.       אם אלמד אותך בכיתת הלימוד מה חשוב בניהול מיזם ואיך להקים חברת סטארטאפ, האם תוכל לצאת לשוק ולהקים חברה?

אני מניח שהתשובה על כל השאלות היא לא (לפחות אני מניח!!).

אותו יזם טען שאם הוא ילך וילמד איך לבצע תכנית שיווקית, או איך לבצע תכנית עסקית הדבר יקנה לו כלים ודרכים להתמודד עם העולם והכרישים שבחוץ.

ואני חייב לציין שהסכמתי איתו. חשוב שאותו יזם ידע איך להכין תכנית עסקית/ תכנית שיווקית או כל דבר נוסף שילמדו אותו בקורסים למינייהם (ולא רק בקורסים ביזמות, גם בתואר למנהל עסקים או לכלכלה). אבל האם הדרך ללמוד את אותם תהליכים הם ללכת ללמוד אותם באופן תאורטי – מנסיוני: בהחלט לא!!.

להמחשה: משפט יפה שאני זוכר מאחד התארים אותם למדתי הוא (דיבוב מאנגלית – סליחה): "האם עדיף לדעת את כל הספרים בספרייה בע"פ, או עדיף לדעת איפו כל ספר נמצא...". המשפט הגיע בהתייחסות לזמן הדרוש לכל תהליך.

מנקודת הראות שלי: החוכמה בעולם היזמות (כפי שאני אוהב להגדיר אותו) הוא בניית ערך כספי לרעיון, והשאלה היא איך עושים את זה – איך באמת ניתן לעשות כסף מרעיון שיש לי?. הרי אני לא אגש לחברת SONY ואציע להם לשלם מליונים על רעיון שהיה לי בלילה.

מנסיוני: תהליך בניית הערך הוא תהליך שמורכב ממספר רב של תהליכים שצרכים להגיע במקביל ובסנכרון. בזמן הנכון ובמקום הנכון בתהליך הכללי של בניית הערך (תעיפו מבט בקישור המצורף – הסכמות מתארות איך בונים ערך כספי לרעיון ומשלבת בתוכה את תהליך חיפושי ורישומי הפטנטים, סקרי שוק והכנת אנפורמציה עסקית רלוונטית - כל התהליכים האלה באים, וחייבים לבוא, במקביל לפיתוח המוצר אותו היזם מעוניין לפתח).

http://www.b-focus.com/WebForms/processForInnovators.aspx

למשל - אין טעם לפתח מוצר לפני שהתבצעו חיפושי פטנטים + ניתוח דוח הפטנטים לגבי מה יש ומה ניתן לפתח יותר טוב ממה שיש.

הדבר נכון בדיוק לגבי זה שאין טעם לרשום פטנט לפני שמבצעים פיתוח של המוצר (אחרת על מה תרשום את הפטנט) - לידע כללי - פטנט בעל ערך צריך התכנות כל שהיא (לדוגמא: אין טעם שארשום פטנט על מגלשה שלא נגמרת, אם אני לא יכול לישם את הרעיון!!!).

דוגמא נוספת היא שאי אפשר יהיה לסיים את התכנית עסקית אם חסרים נתונים קריטיים כמו עלויות ייצור צפויות, או עלות פר יחידה בייצור המוני (נתונים אלו יהיו רק לאחר/ תוך כדי הפיתוח), מהם אחוזי חדירה צפויים, מה חוות דעת קהל (סקרי שוק), תוך כמה זמן/ לאחר כמה מוצרים שימכרו המשקיע יחזיר את השקעתו, וכ"ו, וכ"ו וכ"ו.

קצת עלינו.

חברת B-focus בנוייה משתי מחלקות.

מחלקת עיצוב ופיתוח - מספקת מענה משלב הרעיון ועד מוצר מוגמר, כולל תכנון וייצור אבי טיפוס ודגמי התכנות, תכנון לתבניות ועד ייצור המוצר בסדרות ומשלוח לביית הלקוח

מחלקה עסקית - מספקת מענה בתחומי בניית אסטרטגיה עסקית ליזמים, חיפושי ורישומי פטנטים, סקרי שוק וכתיבה והכנה של אנפורמציה עסקית/ שיווקית רלוונטית - בהתאם לאסטרטגיה שנבחרה בתחילת התהליך.

אנו עובדים במקביל לסכמות בקישור שצרפתי ומלווים את היזם לאורך כל הדרך ע"י יועצים עסקיים מוכרים ע"י הלשכה ליועצים עסקיים של ישראל!!!

בנוסף, אנו מגובים בבית השקעות ולקוחותינו מקבלים הזדמנות לגיוס השקעה ע"י מספר קבוצות השקעה שאנו עובדים איתם (ההפניה והליווי לאותם משקיעים נעשת רק לאחר בניית הערך לאותו רעיון – כדי לאפשר סיום של התכנית העסקית שתשמש ככלי לניהול משא ומתן עם המשקיע הפוטנציאלי).

לסיכום: להערכתי/ מנסיוני הדרך הטובה ביותר ללמוד את עולם היזמות משולבת במספר תהליכים/ פעולות שצריך לבצע:

1.      להתחיל לעשות.

2.       לקחת יועץ עסקי שילווה אותך (חשוב שהיועץ העסקי יהיה בעל נסיון מהתחום הספציפי - יזמות עסקית).

3.      לא לוותר, לא לפחד וללכת בעקבות האמונה ותחושות הבטן.

שיהיה בהצלחה לכולם. אשמח לשמוע תגובות/ הערות על הנקודות אותם העלתי במאמר.

בכבוד רב

אמיר לניאדו – יזם ומנהל מחלקה עסקית,  B-focus

[email protected]

www.b-focus.com

0525-449558

077-5508737

**.        אין להתייחס למאמר זה כייעוץ, הנחייה או מתן עצה.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 [email protected]


 


מאמרים נוספים מאת [email protected]
 
פיתוח מוצר כחלק מתהליכים רוחביים בחברות
פיתוח המוצר, הוא לרוב ובייחוד בחברות קטנות, חלק ניכר מהפעילות ובהתאם יש להתייחס אליו כתהליך מרכזי ומשמועתי, אך אם זאת – תהליך פיתוח המוצר מחויב בבחינה רוחבית של אופי החברה, אסטרטגיה, יעדים, אבני דרך, הגנה קניינית ואלמנטים נוספים (הן עסקיים/ אסטרטגיים/ תפעוליים וכו). גם אם החברה היא בן אדם אחד, וגם אם צוות קטן של אנשים – חשוב מאוד להתייחס לפיתוח המוצר כחלק מתהליכים נוספים שהחברה תעבור. במאמר זה אגע בקצרה בחשיבות התהליכים השונים בחברה, כהתייחסות כללית לאופי פיתוח המוצר.

פיתוח מוצר פטנט
26/01/23 | פטנטים
יזמים רבים פונים לחברות רבות בתעשיה על מנת לפתח פטנט או רעיון ייחודי שעלה בראשם. יוזמה זו היא מבורכת ובזכותה העולם ובהתאם אנחנו הממציאים הגענו לאיפה שאנחנו היום.

התהליכים הבסיסיים בפיתוח מוצר ופיתוח פטנט
המאמר מתאר את התהליכים הרלוונטיים שיזם צריך לעבור משלב הרעיון ועד שלב שיש לו אב טיפוס ותכנית עסקית והוא מוכן לחפש השקעה כספית או למכור את המיזם לשותף אסטרטגי. המאמר מתאר איך תהליכי פיתוח מוצר משתלבים עם תהליכי הפטנטים ותהליך בניית תכנית עסקית להערכת השווי שלפיו ניתן לגייס כספים.

באיזה שלב בפיתוח המוצר או הסטרטאפ כדאי לרשום פטנט?
העלתי את השאלה בכותרת לדיון מכיוון שאני נתקל ביזמים רבים שמגיעים אלינו לאחר שבצעו רישומי פטנטים באלפי שקלים/ דולרים ורק לאחר מכאן הגיעו לשלב של פיתוח המוצר ובניית האנפורמציה העסקית הדרושה. מטרתי במאמר זה הוא להאיר את עיני היזמים שבכוונתם לפתח מוצר/ פטנט – תהליך שאני קורא לו 'בניית ערך כספי לרעיון'. אז איך בונים ערך כספי לרעיון/ למוצר/ לפטנט?

עיצוב ופיתוח מוצר כחלק מפעילות החברה
עיצוב ופיתוח מוצר והשתלבותו בניסויים כחלק מתהליך הפיתוח.

חשיבותו של המבנה העסקי במיזם.
במאמר זה ברצוני לציין ולהבהיר את חשיבות האסטרטגיה העסקית שנקבעת בתחילתו של המיזם וכיצד היא תשפיע על תהליך פיתוח ועיצוב המוצר, על תהליך הכנת האינפורמציה העסקית, נתחי השוק, קהל היעד הפוטנציאלי ובגדול הכיוון הכללי של המיזם.

גיוס השקעה לאחר פיתוח אב טיפוס.
במאמר זה אני מעוניין להציג בפני הקוראים את נושא פיתוח ועיצוב המוצר, או לחילופין, נושא העיצוב התעשייתי של המוצר, וחשיבותו בתהליך גיוס הכסף בשלבים מאוחרים יותר.

חיפוש משקיע - איך ומתי
16/02/11 | פטנטים
המאמר מתאר איך לפתח מוצר או פטנט בתהליך נכון ואיך להגיע לפגישה עם המשקיע מוכן

עיצוב ופיתוח מוצר והשתלבות התהליך ביעדים ומטרות החברה או היזם
המאמר מתאר איך לפתח מוצר או פטנט בתהליך נכון ואיך להגיע לפגישה עם המשקיע מוכן. חברת בי-פוקוס בונה יחד עם היזם את הצוות הדרוש לקידום המיזם. בצוות יהיה בנוי מהיזם כמנהל, מנהל פיתוח ומנהל עסקי. יחד ובסנכרון הצוות יבנה את הערך הכספי לרעיון/ למוצר/ לפטנט אותו היזם מעוניין לקדם.

חיפוש משקיע - איך ומתי
המאמר מתאר איך לפתח מוצר או פטנט בתהליך נכון ואיך להגיע לפגישה עם המשקיע מוכן
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI