בתי מלון באילת
בתי מלון באילת כולם כבר מכירים את תופעת התקופות – כמה חודשים בשנה יש טירוף תיירות שבו זורמים נופשים מכל רחבי העולם לכל בתי המלון באילת ובמהרה הם מגיעים לתפוסה מלאה. ואז כבהינף יד נעלמה כולם עוזבים את העיר בתוך כשבוע-שבועיים ובתי המלון עומדים שוממים בהשוואה לעומס וההמולה של תקופת התיירות השנתית.
השאלה הנשאלת היא איך נשארים בתי המלון בארץ, עם תקופות תזזיתיות שכאלה, כדאיים כלכלית? התשובה היא תיירות הפנים.
ישרוטל אילת
רשת מלונות ישרוטל היא אולי הרשת הגדולה והמפורסמת ביותר בארץ. ישרוטל אילת לבדה היא רשת של שמונה בתי מלון יוקרתיים. כאחת מהשחקנים הדומיננטיים ביותר בשוק המלונאות והתיירות בישראל, היא גם רגישה הרבה יותר לתנודות התיירות הללו.
מה שמצדיק המשך אחזקה ופיתוח של רשתות מלונאות רחבות בישראל הוא תיירות הפנים, כאמור. כשהתיירים מחוץ לארץ חוזרים למדינות מוצאם, הזרם האיטי אך הקבוע במידת מה של נופשים ישראלים עוזר לבתי המלון לצוף ולהישאר רווחיים (או לכל הפחות לא לפשוט רגל לחלוטין).
בתי מלון באילת עומדים ריקים כמעט לחלוטין כל ימי החורף, ומציעים בדרך כלל הנחות וחבילות נופש מוזלות. מעט הנופשים המגיעים להתארח בהם מנצלים את המבצעים האטרקטיביים וכך כולם יוצאים נשכרים – בתי המלון לא מפסידים כסף והנופשים שאינם יכולים להרשות לעצמם את ההוצאה הכרוכה בנופש בתקופות השיא זוכים להנחות משמעותיות.
ישרוטל ים המלח
מלון ישרוטל ים המלח לא ממוקם במרכזה של עיר תיירות תוססת ובועטת כמו ישרוטל אילת, לכן אולי מספר הנופשים הכולל המתארחים בו במהלך השנה נמוך יותר בהשוואה, אך מבחינת פיזור אחוזי המתארחים במלון לאורך השנה מדובר בדפוס יציב הרבה יותר.
אולי זה משום שבית המלון נמצא על חופו לש ים המלח, ורבים מהשירותים שהוא מספק כרוכים בטיפולי ספא ופרוצדורות רפואיות טבעיות על בסיס המינרלים של ים המלח הידועים בכל העולם. באופן טבעי, קהל היעד של שירותים אלה נוטה להיות בוגר יותר, ומגיע באופן סדיר יותר.