דף הבית רפואה ובריאות מחלות לב המקורות והגורמים לעליית הכולסטרול בדם \ קובי עזרא
המקורות והגורמים לעליית הכולסטרול בדם \ קובי עזרא
קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית 17/07/08 |  צפיות: 4256

מאת: יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומדריך כושר מוסמך. מומחה לתזונה טיפולית, דיאטות הרזיה, עיצוב וחיטוב הגוף.       

                                      פרטים: 052-8567140.
 
הכולסטרול מגיע לדם משני מקורות:


תזונה וייצור עצמי בכבד. מסתבר, שבמרבית המקרים, כ- 58%, הגורם לעודף כולסטרול בדם הוא דווקא חוסר איזון בסינתזה שלו בכבד.
כך שדיאטה דלת כולסטרול תסייע רק 15%- כל מהחולים להפחית את רמתו בדם.
המחקרים מלמדים כי מרבית התרופות להורדת כולסטרול אכן מצליחות לצמצם את רמותיו בדם.
אך מה שהן לא מצליחות לעשות הוא - להאריך את תוחלת חייו של מי שנוטל אותן. ישנם מספר רכיבים תזונתיים המסייעים להורדת רמות גבוהות של שומני הדם ובצורה כזו מצמצמים את נזקיהם לכלי הדם של הלב.

כאמור, כולסטרול מיוצר רק על ידי בעלי חיים, וביניהם האדם. גוף האדם מייצר כולסטרול בכבד. נשאלת השאלה, האם הגוף מייצר מולקולה שעלולה לגרום לנו להתקפי לב? התשובה היא כמובן שלא. עד כמה שזה יכול להפתיע, אנחנו זקוקים  לכולסטרול לדברים חשובים עד מאוד. למשל:
הגוף בנוי מתאים בגודל מיקרוסקופי, שכל אחד מהם מתפקד מבחינות רבות כיחידה עצמאית. שלמות התאים מתאפשרת בזכות ה'עטיפות' סביבם, שנקראות ממברנות (קרומיות) ועשויות מחומרים רבים, ובהם הכולסטרול.
עיכול השומנים שאכלנו במזון דורש חומר ש'ימיס' אותם. החומר ה'ממיס' את השומנים הוא חומצות המרה, שמיוצרות ישירות מכולסטרול.
גם חלק מההורמונים, כמו הורמוני המין (כגון אסטרוגן), מיוצרים ממולקולות הכולסטרול שבגוף.



הגורמים השכיחים לעלייה ברמות הכולסטרול הם:

הגוף מייצר את הכולסטרול שדרוש לפעילויות אלו, ולכן נשאלת השאלה מה קורה עם הכולסטרול שאנחנו צורכים? האם הוא מיותר?

הכבד, שמייצר את הכולסטרול, הוא גם האיבר המפרק אותו. באנשים בריאים תוספת של כולסטרול מהמזון מפורקת בכבד, כך שהתוצאה היא 'עוד שומן' שהגיע מהמזון, ועלול לגרום להשמנה אם אכלנו מעבר לצרכים.

במקצת האנשים ישנם פגמים, שעוברים בתורשה במקרים רבים, הגורמים לעלייה ברמות הכולסטרול בדם. במקרים מסוימים הכבד ייצר יותר מדי כולסטרול, או לא יצליח לפרקו. על גבי תאי הכבד מצויים 'קולטנים', שתפקידם להכניס את הכולסטרול לתאי הכבד לפירוק. כשהקולטנים קצת 'עצלנים', רוב הכולסטרול מצטבר בדם, תוך העלאת הסיכון לטרשת עורקים והתקפי לב.

במקרים אחרים הקולטנים עובדים כראוי אבל מספרם נמוך, וגם אז יצטברו עודפי הכולסטרול בצינורות הדם. ישנם סוגים נוספים של פגמים תורשתיים, ובכל פגם מטפלים בצורה אחרת.

ישנן תרופות המשפיעות על הכבד, תרופות אחרות סופחות את חומצות המרה וגורמות לגוף להשתמש בכולסטרול שבו לייצור חומצות מרה חדשות (כך שהתוצאה הסופית היא הפחתה ברמת הכולסטרול בדם). בכל מקרה, הטיפול משולב בדיאטה דלת כולסטרול. רצוי להיוועץ בדיאטנית קלינית, מאחר שהמיתוסים בנושא רבים, ולא תמיד יש צורך בדיאטה נוקשה ותפלה.

גם השמנה עלולה לגרום לעלייה ברמות הכולסטרול בדם. במקרה כזה לעיתים אין פגם גנטי בכבד. הטיפול במקרים אלה הוא דיאטת הרזיה: ההפחתה במשקל מחזירה את המצב לתקנו, בלי תרופות ובלי להימנע ממזונות המכילים כולסטרול.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית



 


מאמרים נוספים מאת קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
 
קובי עזרא ויוסי אדרי תחרות מר ישראל, פיתוח גוף, פיתוח שרירים
קובי עזרא, יוסי אדרי, פיתוח גוף, פיתוח שרירים, תחרות מר ישראל, תחרות מר ישראל יוסי אדרי מנתניה הוא אלוף האלופים בתחרות מר ישראל: "עשור אני מחכה לגביע", היה שווה לחכות 40 שנה כדי להגיע ליום הזה", הוא אומר וחושף את הדיאטה המיוחדת שלו

דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת
21/11/21 | השמנת יתר
דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת. המחקר, שנערך בעכברים, הראה שלתזונה (כולל קלוריות כללית ומאזן מאקרו-נוטריינטים) הייתה השפעה גדולה יותר על ההזדקנות והבריאות המטבולית מאשר לשלוש תרופות הנפוצות לטיפול בסוכרת ולהאטת ההזדקנות. הממצאים מתפרסמים ב- Cell Metabolism.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD
צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD, צמיחה וגדילה בגובה נוצרת ע"י התארכות עצמות הארוכות, כתוצאה מכונדרוגנזה בצלחות האפיפיזאליות, המכונות גם צלחות הגדילה. תהליך זה נובע מהתרבות כונדרוציטים, היפרטרופיה והפרשת מטריקס חוץ תאית. המאורגן על ידי רשתות מורכבות של גורמים תזונתיים, תאיים, פרצרין ואנדוקריניים. ניתן להגדיר את גיל ההתבגרות כתקופת המעבר מילדות דרך התפתחות מאפיינים מיניים משניים ועד השגת הגובה הסופי בבגרות. מהירות הצמיחה מוגברת בתחילת המוקדמות או באמצע החיים, ידועה כגידול הפוברטלי.

קריאטין - קובי עזרא
קריאטין - קובי עזרא היא חומצה אורגנית חנקנית הנוצרת באופן טבעי. תפקידו העיקרי של הקריאטין הוא להקל על מיחזור של אדנוזין טריפוספט (ATP), מטבע האנרגיה של התא, בעיקר ברקמת השריר והמוח.

דיאטה מהירה מאוד
05/04/15 | דיאטה
דיאטה מהירה. דיאטות לירידה במשקל. ישנן סיבות שונות לאיזון המשקל ודיאטות שונות: החל ממראה חיצוני, עיסוק בספורט ובריאות, לרבות בריאות הלב וכלי הדם ומניעת סרטן....

חיטוב הגוף - קובי עזרא
21/06/14 | דיאטה
בדיאטת דיאט2אול אוכלים כמעט הכל! אך לרוב הדיאטה נקבעת בהתאם למה שהמטופל אוכל באורח ה"נורמאלי" שיגרתי. וכמובן בשילוב המזונות הייחודי! מניב את התוצאות האופטימאליות לחיטוב הגוף באופן מקסימאלי ומהיר ביותר.

מניעת סוכרת מסוג 2
יש חוקרים הטוענים שניתן למנוע סוכרת מסוג 2, זאת ע"י שינוי בהרגלי החיים. היות ותוכנית תזונה ודיאטה נכונה המותאמים לפרט בשילוב תוכנית אימונים אכן עשויים למנוע את התפתחות הסוכרת מסוג 2. סוכרת מסוג 2 או סוכרת מבוגרים בלשון העם, בעלת מרכיב גנטי חזק יותר, תזונה ואורח חיים משפיעים על הסיכוי שהמחלה תתרחש בגיל צעיר יותר-40 או מבוגר יותר 60 ומעלה או אולי לעולם לא?!. הסיכון לסוג להופעת סוכרת מסוג 2 וסוכרת הריונית יכול להיות ירידה ע"י בשמירה על משקל תקין – כלומר השמנה יתרה ותזונה לא בריאה.

ויטמין d אוסטאופורוזיס
ויטמין d אוסטאופורוזיס ויטמין D או (Cholecalciferol) הוא ויטמין מסיס בשומן העוזר לגוף לספוג סידן. ויטמינים מסיסים בשומן מאוחסן ברקמות השומן של הגוף. בנוסף לסיוע לגוף לספוג סידן, ויטמין D גם מסייעת לגוף לשמור על כמות של סידן וזרחן בדם הנכונה. תוספת סידן וויטמין D מהווה טיפול הכרחי באוסטיאופורוזיס. מחלת האוסטאופורוזיס נמצאה מלווה באבחון שכיחות גבוהה של חסר בויטמין D. מקורות מזון ויטמין D מצויה במזונות הבאים: מוצרי חלב גבינה חמאה חלב מועשר (כל חלב בארה"ב הוא מועשר בויטמין D) דגים צדפות דגני בוקר
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI