דף הבית רפואה ובריאות בריאות נשים התבלין כורכום-כורכומין ופלפל שחור-פיפרין – קובי עזרא P.hD
התבלין כורכום-כורכומין ופלפל שחור-פיפרין – קובי עזרא P.hD
קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית 16/01/11 |  צפיות: 4578

התבלין כורכום-כורכומין ופלפל שחור-פיפרין – קובי עזרא. היום אדון אודות, שני צמחי תבלין הקרובים לליבי והם: צמח התבלין – כורכום והפלפל השחור. בחרתי לדון אודות שני צמחי תבלין אילו בגלל פעילותם הסינרגיסטית. יותר נכון היה לומר שמבחינת הזמינות הביולוגית הכורכום אינו זמין וספיגתו לוקה בחסר. כמו כן, נמצא כי תמצית המופקת מצמח התבלין הפלפל השחור – פיפרין (נקרא גם: ביופרין), משפר פלאים את זמינותו הביולוגית ע"י  מניעת פירוקו בכבד. יש לציין, כי ישנו רכיב נוסף אשר משפר את זמינותו הביולוגית של הכורכום והוא אנזים המופק מפרי האננס, הנקרא: ברומלין.

כורכום (turmeric) אשר נקרא גם בשמו המדעי כורכומה לונגה (curcuma longa), הוא גם תבלין מאוד ידוע, אשר ניחן בצבעו הצהוב-זהבהב ובעל ריח אופייני. מלבד שימוש רחב בו כחלק אינטגראלי מסוללת התבלינים שלנו, נמצא כורכום בשימוש ברפואה איורוודית (Ayuredic medicine) מזמנים קדומים. הרכיבים הפעילים של כורכום השייכים למשפחת הפוליפנולים, הינם כורכומינויאידים (CUrcuminoids), אשר הידוע ביותר מהם הינו כורכומין.

ברפואה העממית שימש כורכומין לטיפול במגוון מחלות שונות, ביניהן מחלות ויראליות, מחלות אוטואימוניות, מחלות כבד וריאה. במרוצת השנים הוכיח שימוש בכורכו מין את פרופיל בטיחותי מצוין של רכיב זה, את יעילותו הרבה והוביל לפרסום של מעל 1900 מאמרים מדעיים עד היום כאשר מרביתם פורסמו ב 4 השנים האחרונות.

מנגנונים בהם פועל כורכום בגופינו הם רבגוניים: החל דרך עיכוב יצירת מתווכי הדלקת כגון אנזימי LOX ו- COX ו TNFa , דרך השפעה אנטיאוקסידנטית חזקה וכלה ברגולצייה ומודולציית התהליכים ברמה התאית, כגון עיכוב פעילות ה – NFKB.

שימושים רפואיים:

מחלות המעיים הדלקתיות

למעשה הכורכומין יעיל לטיפול במגוון רחב של מחלות דלקתיות, כגון: מחלת האסטמה (גנחת הסימפונות), דלקות מעיים שונות, דלקות מפרקים (אוסטאוארטריטיס, ארטריטיס, ראומטואיד ארטריטיס), דלקות גידים, וכו'...

השימוש אולי נרחב ביותר הקיים כיום ברפואה בכורכום הוא במחלות המעיים הדלקתיות (IBD), קרי מחלת קרוהן וקוליטיס אולצרוזה. במחלות אלה מתרחש ללא הרף ייצור של מתווכי דלקת במעיים, אשר גורמים לרקמה להיות מרבית הזמן במצב דלקתי.

מחקרים רבים הראו תוצאות חיוביות ביותר, בבני-אדם ובבעלי חיים (עכברושים). בשנת 2005 דווח על תוצאות מחקר קטן (10 אנשים) בבני אדם שסבלו חלקם ממחלת קרוהן וחלקם האחר במחלת הקוליטיס אולצרוזה. כ- 90% ממשתתפים דיווחו על שיפור משמעותי במצבם כבר כעבור חודש ימים בלבד.

בשנת 2006 במחקר קליני כפול סמיות מבוקר פלצבו ב- 89 אנשים חולי קוליטיס דווח על כך שמתן של 1 ג' פעמיים ביום - כורכומין הביאה הן לשיפור ממצאים קליניים והן לתוצאות בעלי משמעות סטטיסטית מבחינת שכיחות חזרת ההתקפים, אשר ביטויים בדחיפות ותחיפות היציאות, שילשולים, כאבי בטן וכו'.

יעילות הכורכומין בטיפול במחלות המעיים הדלקתיות וקשר מוכח בין המחלות האלה לבין סיכון להתפתחות מחלת סרטן המעי הובילו לתחילתם והתרחשותם בימינו של שני מחקרים קליניים גדולים כימופרוטקטיבית / כימוטרפויטית בהקשר של סרטן המעי.

מחלות המפרקים, דלקות פרקים

מספר מחקרים מדברים על יכולתו  של כורכום להיות חלק מפרוטוקול טיפולי במחלות מפרקים. יכולת זו של כורכום מוסברת על ידי השפעה אנטי דלקתית ישירה שיש לכורכומין על תהליכים שמשפיעים על מטבוליזם של הסחוס, כגון: עיכוב אנזים: COX2 והאנזים MMP9 האנזים הראשון אחראי ליצירת תהליכים דלקתיים בסחוס ובפרקים, האנזים השני אחראי על תהליכי פירוק הסחוס (הרס הסחוסים).

כורכומין נמצא כבעל יכולת לעודד יצירת קולגן מסוג-2. כל התגובות הנ"ל מסבירים אודות יכולתו של האלקלואיד המצוי בצמח הכורכום - כורכומין לעצור ולצמצם תהליכי פירוק שמתרחשים בסחוס במצבי דלקת.

זמינות ביולוגית של כורכום

החיסרון המשמעותי ביותר נכון להיום בטיפול בכורכום זוהי זמינותו הביולוגית הנמוכה.

הגורמים לכך הם: ספיגה פחותה של הרכיב במעי, מטבוליזם מהיר אותו עובר והיעלמותו המהירה מחזור הדם בעקבות זה.

לאחר מתן כורכומין במינון פרמקולוגי כשלוש רבעים ממנו מופרשת בצואה, מכאן ניתן להסיק אודות ספיגתו הלוקה בחסר של הכורכומין. על כן, מהסיבה הנ"ל משתמשים במינונים פרמקולוגיים, הנעים בטווח של 3 עד 10 גרם ליום. חשוב לציין, כי גם במינונים אלה לא נצפו תופעות לוואי.

בכדי לשפר את זמינותו הביולוגית של האלקלואיד כורכומין, להוסיף לכורכומין את הברומלין (אנזים המופק מפרי האננס) או תמצית מפלפל שחור, הנקרא: פיפרין.

שני הרכיבים הנ"ל הוכחו כמעלים את זמינות ביולוגית של כורכומין באלפי אחוזים בבני אדם. העלייה  בזמינות ביולוגית של כורכומין מאפשרת:

א. מצב המשרה יותר זמן של הכורכומין במחזור הדם.

ב. שיפור בספיגת וחדירות הכורכומין אל תוך התאים הדורשים אותו לשם פעילות אנטי-דלקתית למשל.

יעקב עזרא (P.hD) מומחה לרפואה נטורופתית. ייעוצים בתחומי התזונה והספורט, הבריאות – טיפול במחלות שונות, אנטי-אייג'ינג (האטת תהליכי זקנה). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 http://diet2all.net


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית



 


מאמרים נוספים מאת קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
 
קובי עזרא ויוסי אדרי תחרות מר ישראל, פיתוח גוף, פיתוח שרירים
קובי עזרא, יוסי אדרי, פיתוח גוף, פיתוח שרירים, תחרות מר ישראל, תחרות מר ישראל יוסי אדרי מנתניה הוא אלוף האלופים בתחרות מר ישראל: "עשור אני מחכה לגביע", היה שווה לחכות 40 שנה כדי להגיע ליום הזה", הוא אומר וחושף את הדיאטה המיוחדת שלו

דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת
21/11/21 | השמנת יתר
דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת. המחקר, שנערך בעכברים, הראה שלתזונה (כולל קלוריות כללית ומאזן מאקרו-נוטריינטים) הייתה השפעה גדולה יותר על ההזדקנות והבריאות המטבולית מאשר לשלוש תרופות הנפוצות לטיפול בסוכרת ולהאטת ההזדקנות. הממצאים מתפרסמים ב- Cell Metabolism.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD
צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD, צמיחה וגדילה בגובה נוצרת ע"י התארכות עצמות הארוכות, כתוצאה מכונדרוגנזה בצלחות האפיפיזאליות, המכונות גם צלחות הגדילה. תהליך זה נובע מהתרבות כונדרוציטים, היפרטרופיה והפרשת מטריקס חוץ תאית. המאורגן על ידי רשתות מורכבות של גורמים תזונתיים, תאיים, פרצרין ואנדוקריניים. ניתן להגדיר את גיל ההתבגרות כתקופת המעבר מילדות דרך התפתחות מאפיינים מיניים משניים ועד השגת הגובה הסופי בבגרות. מהירות הצמיחה מוגברת בתחילת המוקדמות או באמצע החיים, ידועה כגידול הפוברטלי.

קריאטין - קובי עזרא
קריאטין - קובי עזרא היא חומצה אורגנית חנקנית הנוצרת באופן טבעי. תפקידו העיקרי של הקריאטין הוא להקל על מיחזור של אדנוזין טריפוספט (ATP), מטבע האנרגיה של התא, בעיקר ברקמת השריר והמוח.

דיאטה מהירה מאוד
05/04/15 | דיאטה
דיאטה מהירה. דיאטות לירידה במשקל. ישנן סיבות שונות לאיזון המשקל ודיאטות שונות: החל ממראה חיצוני, עיסוק בספורט ובריאות, לרבות בריאות הלב וכלי הדם ומניעת סרטן....

חיטוב הגוף - קובי עזרא
21/06/14 | דיאטה
בדיאטת דיאט2אול אוכלים כמעט הכל! אך לרוב הדיאטה נקבעת בהתאם למה שהמטופל אוכל באורח ה"נורמאלי" שיגרתי. וכמובן בשילוב המזונות הייחודי! מניב את התוצאות האופטימאליות לחיטוב הגוף באופן מקסימאלי ומהיר ביותר.

מניעת סוכרת מסוג 2
יש חוקרים הטוענים שניתן למנוע סוכרת מסוג 2, זאת ע"י שינוי בהרגלי החיים. היות ותוכנית תזונה ודיאטה נכונה המותאמים לפרט בשילוב תוכנית אימונים אכן עשויים למנוע את התפתחות הסוכרת מסוג 2. סוכרת מסוג 2 או סוכרת מבוגרים בלשון העם, בעלת מרכיב גנטי חזק יותר, תזונה ואורח חיים משפיעים על הסיכוי שהמחלה תתרחש בגיל צעיר יותר-40 או מבוגר יותר 60 ומעלה או אולי לעולם לא?!. הסיכון לסוג להופעת סוכרת מסוג 2 וסוכרת הריונית יכול להיות ירידה ע"י בשמירה על משקל תקין – כלומר השמנה יתרה ותזונה לא בריאה.

ויטמין d אוסטאופורוזיס
ויטמין d אוסטאופורוזיס ויטמין D או (Cholecalciferol) הוא ויטמין מסיס בשומן העוזר לגוף לספוג סידן. ויטמינים מסיסים בשומן מאוחסן ברקמות השומן של הגוף. בנוסף לסיוע לגוף לספוג סידן, ויטמין D גם מסייעת לגוף לשמור על כמות של סידן וזרחן בדם הנכונה. תוספת סידן וויטמין D מהווה טיפול הכרחי באוסטיאופורוזיס. מחלת האוסטאופורוזיס נמצאה מלווה באבחון שכיחות גבוהה של חסר בויטמין D. מקורות מזון ויטמין D מצויה במזונות הבאים: מוצרי חלב גבינה חמאה חלב מועשר (כל חלב בארה"ב הוא מועשר בויטמין D) דגים צדפות דגני בוקר
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI