כיום ניתן לחלק את הצורות השונות של טיפול בעצירות לשתי קבוצות - טיפול נגד עצירות הכולל שינויים בהרגלי התזונה, וטיפולים תרופתיים שונים. בעוד שצורת טיפול אחת עשויה להקל על התופעה באופן מיידי, עם הופעת עצירות תרופות שונות עשויות להעלים את התופעה באופן סופי מגופו של המטופל.
בקבוצה הראשונה של שינויים בהרגלי התזונה, טיפול נגד עצירות עשוי לכלול הכנסה של מזונות שונים בתפריט היומי של הסובלים מבעיות עצירות. כחלק מהמערך של טיפול נגד עצירות, ניתן לצרוך מזונות העשירים בסיבים תזונתיים - כגון לחמים ודגנים מלאים, וכן אכילה של ירקות ופירות עם קליפתם.
כמו כן, קיימים מספר מזונות שניתן להוסיף אותם לתפריט היומי בצורה מאוזנת. שתייה של 2-3 כוסות קפה ביום אמורה להמריץ את פעולת מערכת המעיים. גם הוספה של תבלינים חריפים, כגון ג'ינג'ר ופלפל חריף, עשויה לעזור לתפקוד של המערכת. אולם, צריכה מוגזמת של מרכיבים אלה עלולה לגרום לתחושת נפיחות בבטן - ולכאבים במקרים רבים.
טיפול יעיל נוסף הוא נטילת תרופות נגד עצירות. עם הופעת תסמיני עצירות תרופות שונות הניתנות ללא מרשם רפואי אמורות להעניק טיפול בעצירות יעיל ועמוק יותר בגופו של המטופל. בגלל ההיסטוריה הארוכה של תופעת עצירות ברחבי העולם, שוק התרופות נחשב מפותח במיוחד - לכן, עם הופעת תסמיני עצירות תרופות יכולות להינתן ללא חשש מתופעות לוואי שונות.
השילוב שבין תרופות לשינויים בהרגלי התזונה הוא הפיתרון הטוב ביותר עבור טיפול בעצירות. מצד אחד, הכנסה של מזונות שונים לתפריט היומי עוזרת לפעילות מערכת העיכול ומקלה על התופעה, ומהצד השני טיפול תרופתי מבטיח שהתופעה תיעלם. עצירות עשויה להיעלם כל עוד מתקיים שימוש בתרופות שונות אך אם יופסקו התרופות, העצירות עלולה לחזור. לכן יש לטפל בחומרים המיועדים לשימוש ארוך טווח, בשילוב עם השינויים בהרגלי התזונה.