דף הבית חוק ומשפט משפחה גירושין בהסכמה: ממה להתחיל את התהליך
גירושין בהסכמה: ממה להתחיל את התהליך
עו"ד ומגשרת שני ליבמן 10/04/11 |  צפיות: 2786

החלטה להתגרש היא קשה מאוד לשני בני הזוג ומלווה בהרבה לחץ נפשי. כשבני זוג מחליטים להתגרש הם ניצבים מול השאלה: ממה להתחיל את תהליך הגירושין?

האם לפנות לבית הדין הרבני? איך לבחור עורך שינהל את התהליך? האם להכין לבד את הסכם הגירושין ואז ללכת לבית המשפט לענייני משפחה? מה קודם ומה נכון?

אז, קודם כל: את תהליך הגירושין צריך לנהל באמצעות עורך דין אשר מתמחה בדיני משפחה.

אם בני זוג מתגרשים בהסכמה, עליהם לפנות לעורך דין משותף אשר יסייע בהכנת הסכם גירושין שיכלול חלוקת רכוש, מזונות, משמורת ילדים וכל דבר אחר שבני הזוג מעוניינים להסכים עליו.  לאחר שההסכם מוכן, כל אחד מבני הזוג צריך להתייעץ לגביו עם עורך דין מטעמו על מנת לבדוק ולוודא שלא הופרו זכויות של אף אחד מהצדדים ולא נשכח שום פרט.  סיבה נוספת לחשיבות ההתייעצות עם עורך דין נוסף היא בכך שעורך דין שמכין את ההסכם לא מייצג אף צד.  בנוסף, לעיתים, אנשים פונים לעריכת הסכם גירושין לעורך דין שלא מתמחה בדיני משפחה ועלול לא להכיר את כל הפרטים והעדכונים המשפטיים בתחום זה.

לאחר בדיקת ההסכם על ידי עורכי דין  מטעם כל אחד מבני הזוג, ניתן לחתום על ההסכם אך בזה לא תם התהליך.

שלב הבא הוא אישורו של הסכם הגירושין אשר צריך להינתן על ידי בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

חשוב להדגיש שכל עוד ההסכם לא אושר כפסק דין באחת הערכאות הוא לא נחשב להסכם הגירושין אלא לכל היותר – חוזה.

לאחר אישור ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, מגיע שלב של פתיחת תיק גירושין בבית הדין הרבני ורק אז מתחיל הליך הגירושין.

אם ההסכם אושר בבית הדין הרבני, בני הזוג יקבלו אישור לסידור הגט, לאחר מכן יקבע תאריך למתן גט ובתאריך הנקוב יתגרשו בני הזוג בנוכחות שני עדים.

במקרה שההסכם אושר בבית המשפט לענייני משפחה, התהליך יהיה שונה במקצת: בית הדין הרבני יקבע דיון על מנת לוודא שבני הזוג אכן מתגרשים מרצונם החופשי ולאחר שבית הדין יוודא שהגירושין מבוצעים מרצונם החופשי של הצדדים, הוא ייתן אישור לפתיחת תיק לסידור גיטין.

חשוב ביותר  שאת תהליך הגירושין ינהל עורך דין אשר מתמחה בדיני משפחה כי רק הוא יודע ומכיר את כל החוקים, תקנות ועדכונים בדיני המשפחה ורק הוא מתמצא בניהול הליכי גירושין בשתי הערכאות המטפלות בגירושין: בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני. עורך דין שלא מתמחה בדיני משפחה, באם זה חבר משפחה או עורך דין שהמליצו עליו חברים אך הוא מתמחה בתחום אחר, יכול לגרום נזקים כלכליים, הערכת התהליך ועוגמת נפש למרות כוונותיו הטובות ורצון לעזור.

גירושין בהסכמה ללא ספק מהירים יותר, זולים הרבה יותר וחוסכים הרבה עוגמת נפש לבני הזוג ולילדיהם.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עו"ד ומגשרת שני ליבמן


 


מאמרים נוספים מאת עו"ד ומגשרת שני ליבמן
 
גירושין בהסכמה: ממה להתחיל את התהליך
10/04/11 | משפחה
החלטה להתגרש היא קשה מאוד לשני בני הזוג ומלווה בהרבה לחץ נפשי. כשבני זוג מחליטים להתגרש הם ניצבים מול השאלה: ממה להתחיל את תהליך הגירושין?
האם לפנות לבית הדין הרבני? איך לבחור עורך שינהל את התהליך? האם להכין לבד את הסכם הגירושין ואז ללכת לבית המשפט לענייני משפחה? מה קודם ומה נכון?


איך לבחור עורך דין המתאים ביותר לניהול התיק?
איך לבחור עורך דין המתאים ביותר לניהול התיק? איך לוודא שעורך דין אכן מתמחה בתחום הרלוונטי? למה לא לסמוך על עורך דין שמבטיח הצלחה מוחצת בפגישה ראשונה? כאן תמצאו כלים מעשיים לבחירת עורך דין נכון.

הסכם ממון - הביטוח שלך לעת גירושין
24/11/10 | משפחה
הליך גירושין הוא הליך כואב ולא נעים לשני הצדדים וקורה כי לאחר קריסת הנישואין בני הזוג מחליטים "ללמד לקח" את הצד השני על ידי פגיעה בקבלת חלקו ברכוש. לכן, חשוב ביותר שאת הסכם הממון יכין עורך דין אשר מתמחה בדיני משפחה ולהבין היטב את ההסכם שהוכן לחתימה. מי שלא עושה כך וסומך על הצד השני בעיניים עצומות או מתוך תמימות, עלול לשלם על כך ביוקר.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI