גירושין הוא הליך לא קל לאף אחד אבל יש מקרים בהם האהבה נגמרת והזוג לא מצליח למצוא דרך לתקן את היחסים ביניהם ולשמור על אחדות. מה שהופך את ההליך למורכב כל כך הוא החובה של בני הזוג להסדיר ביניהם נושאים שונים לפיהם הם ינהלו את החיים הנפרדים שלהם. חלוקת רכוש היא אחד הנושאים אותם הזוג צריך להסדיר כאשר מתגרשים ויש שתי דרכים עיקריות לעשות זאת.
זוגות יכולים להסדיר חלוקת רכוש לפני החתונה ואם לא עשו זאת עליהם להסדיר את החלוקה על ידי הסכם גירושין יחד עם נושאים אחרים שצריכים להיות כלולים בו.
הסכם ממון הוא המסמך איתו יכולים זוגות להסדיר חלוקת רכוש לפני שהם מתחתנים. בתוך הסכם ממון מפרטים בני הזוג כיצד הרכוש שלהם יתחלק במידה והם יתגרשו, כאשר העיקרון הבסיסי הוא להחליט מה מכל הרכוש שלהם הוא אישי ומה מהרכוש הוא משותף. במידה והם נפרדים, הרכוש האישי נשאר בידי כל אחד מהם והרכוש המשותף מתחלק ביניהם באופן שווה.
הסכם ממון הוא כלי חשוב לכל זוג, אך בעיקר בקרב זוגות שיש ביניהם פער כלכלי משמעותי. בנוסף, ההסכם תקף גם לגבי ידועים בציבור ולא רק לגבי זוגות שעומדים להתחתן.
אם הזוג לא הכין הסכם ממון לפני החתונה, בתוך הסכם גירושין יהיה עליהם לפרט על העניין הזה. מלבד החלוקה של הרכוש ביניהם, אם יש לבני הזוג ילדים, הסכם גירושין צריך לכלול סכום של מזונות ילדים שיצטרך לשלם ההורה שלא יקבל משמורת עליהם (לרוב זה האבא), יחד עם נושאים חשובים אחרים הנוגעים לילדים.
כאשר קובעים חלוקת רכוש יש להיות הוגנים כלפי כל הנוגעים בדבר. הסכם ממון וגם הסכם גירושין צריכים לשמור על חלק מכובד מהרכוש שצבר בעל האמצעים במהלך חיי הרווקות אך לאפשר לצד השני לשמור על רמת חיים כלכלית שלה הוא התרגל.
אם יש הסכם ממון, הזוג יכול לשנות חלקים בו בכל עת ולתת לעורך דין לחתום עליו שוב. לעומת זאת, הסכם גירושין הוא מסמך בהתהוות שהזוג צריך לעמול עליו בשפל היחסים ביניהם. לכן, רצוי שכל זוג יכין אותו ולא יחכה ויגיע לגירושין בלי מסמך שהוכן מראש.