גירושים הוא הליך לא פשוט לזוג שעובר אותו, אבל יותר מכך ההליך קשה מאוד לילדים. כאשר ההורים של הילדים מתגרשים הילדים עלולים להרגיש שעולמם חרב ולכן חשוב שההורים ינהלו את ההליך בצורה מתחשבת ואדיבה ביניהם וכלפי הילדים.
זוג שפותח בהליך גירושים צריך להכין הסכם גירושין שבו מסדירים מספר עניינים, כאלו הנוגעים לחיים שלהם בנפרד. בין היתר, הזוג צריך להסדיר חלוקת רכוש ואם יש ילדים צריך לקבוע מזונות ילדים וגם משמורת והסדרי ראיה.
החוק כיום נותן לאימא מעמד עליון והיא מקבלת באופן אוטומטי משמורת על הילדים כשהם בני 6 או פחות. במידה והאימא לא כשירה לגדל את הילדים האבא מקבל משמורת או קרוב אחר שנחשב כשיר. למרות שהאבא לא קיבל חזקה על הילדים, ההורים צריכים לקבוע הסדרי ראיה שנועדו לאפשר לו להיות בקשר עם הילדים ולהיפגש עימם.
אפשר לקבוע הסדרי ראיה גם בלי קשר למערכת היחסים של ההורים. כלומר, גם אם ההורים לא נשואים ולא התחתנו, ההורה שלא קיבל משמורת זכאי להסדרי ראיה שיתנו לו אפשרות להיות בקשר עם הילד. עובד סוציאלי יהיה מעורב בעניין ובמקרה של חשש לסכנה מצד האבא הפגישות שלו איתם יתנהלו בפיקוח של העובד הסוציאלי וככל הנראה המפגשים יהיו נדירים.
לצד משמורת והסדרי ראיה, הליך גירושים כרוך בהסדרת מזונות ילדים שאמור לשלם ההורה שאינו משמורן. כפי שהסדרי ראיה לא תלויים ביחסי ההורים, כך גם מזונות ילדים ואם האימא מגדלת את הילדים הגבר ישלם לה כדי שתוכל לעמוד בכל ההוצאות על הצרכים הבסיסיים של הילדים, כמו דיור, חינוך, בריאות ובמידה ויש להם צרכים מיוחדים גם עליהם.
חובה לשלם מזונות ילדים ועל ההורה לשלם אותם בעבור כל ילד עד אשר הילד בן 18. המזונות לא תלויים בהכנסה של ההורה שמשלם אותם והסכום תלוי אך ורק בצרכים של הילדים וסכום ההוצאות עליהם. הורה שלא משלם מזונות ילדים כפי שנקבע נחשב כמבצע עבירה פלילית ולכן יכולים להפעיל נגדו הליכים שונים, כמו הוצאה לפועל, איסור יציאה מהארץ ואף מאסר.