בני זוג שמתגרשים צריכים להכין הסכם גירושין ובו לפרט אודות כמה נושאים, ביניהם נושאים הקשורים לילדים. לא כל הזוגות המתגרשים מכינים הסכם גירושין אבל הדבר הוא מאוד נוח וחשוב, בשביל לוודא כי כל מה שסוכם בין בני הזוג בעל פה יתבצע בפועל לאחר שהגירושים יכנסו לתוקף.
כל הסכם גירושין כולל נושאים שונים, ביניהם נושאים שנוגעים לבני הזוג ונושאים שנוגעים לילדים, כמו מזונות ילדים ומשמורת והסדרי ראיה. כל הנושאים בתוך ההסכם חשובים באותה מידה, אך הנושאים שקשורים לילדים הם החשובים מכל ויש להסדיר אותם לפי הצרכים שלהם ולפי מה שיהיה הטוב ביותר בשבילם.
משמורת הוא בין הנושאים החשובים ביותר בהסכם הגירושין. משמורת מוענקת בדרך כלל רק לאחד ההורים, כלומר אחד מהם יזכה לגדל את הילד בבית שלו ולפי הכללים שלו. לפעמים הורים מסכימים על משמורת משותפת, ולפי הסדר זה הם מתחלקים בגידול הילד ביניהם בצורה שווה. הבעיה במשמורת הזו היא שהילד לא זוכה ליציבות שהוא צריך כל כך, כלומר לחיות בבית אחד מבלי להתרוצץ מבית אחד לאחד וחזרה. על כן יש עדיפות לחזקה בלעדית להורה אחד בלבד.
החוק אומר כי אם הילד בן 6 ופחות, האימא היא זו שמקבלת משמורת על הילד, אלא אם כן היא אינה כשירה לגדל אותו. האבא והוא זוכה להיפגש עם הילד על בסיס קבוע, בהתאם לזמנים שנקבעו מראש. אם יש חשש לסכנה לילדים מצד האבא, הביקורים שלו מתנהלים בנוכחות עובד סוציאלי שבא לפקח על העניין. במידה והאבא לא מהווה סכנה ורוצה להיות חלק חשוב בחיי הילד, חשוב לתת לו הסדרי ראיה נדיבים.
מזונות ילדים גם הוא אחד מהנושאים הכי חשובים שכלולים בתוך הסכם גירושין והוא קשור להוצאות של ההורה המשמורן על צרכי הילד ולעזרה הכלכלית שהוא זקוק לה מצד ההורה הלא משמורן.
מזונות ילדים אמורים לכסות הוצאות של ההורה המשמורן על צרכיו של הילד. בחוק ישנו סכום מינימלי שגובהו תלוי בהוצאות החשובות של ההורה המשמורן. המזונות צריכים לכסות צרכים בסיסיים, כמו חינוך, ביגוד, בריאות ועוד, וגם צרכים מיוחדים, כמו שיעורי עזר או תרופות.
החוק רוצה להגן על הילד כל כך שהוא קבע כי נגד הורה שמתחמק מתשלום מזונות ילדים כפי שנקבע הליך הגירושין יופעלו צעדים חריפים, החל מהוצאה לפועל וכלה במאסר.