פרסום משרות מהווה את השלב הראשון בתהליך חיפוש עובדים. במסגרת שלב זה, בעל המשרה המדוברת, מגדיר את אופי המשרה, היקף המשרה ודרישותיה, ומנסה מודעת דרושים לפיה. את מודעת הדרושים שניסח בעל המשרה, עליו לפרסם בכמה שיותר מוקדים תקשורתיים על מנת לזכות לחשיפה הרצויה ולאייש את המשרה במהרה. אולם, לא די בכך, על מנת שתהליך פרסום המשרות יהיה יעיל, ממוקד ואפקטיבי רצוי להתייחס לכמה גורמים שונים בעת ניסוח מודעת הדרושים ובשלב פרסום המשרות.
כאמור, על מנת לפרסם משרה יש לנסח תחילה מודעת דרושים טובה שתכלול בתוכה מספר מאפיינים הכרחיים אודות תנאי המשרה ואודות דרישות המשרה. על מנת לפרסם משרה בצורה יעילה יש להתייחס למספר גורמים. התייחסות מוקדמת עוד בשלבי ניסוח מודעת הדרושים לנתונים כמו מיקום העבודה, שעות נוספות, גמישות וכיוצא בזה יועילו הן לבעל המודעה והן לקוראי המודעה. כך יוכלו להיחסך מראש טלפונים מיותרים ופניות שאינן מתאימות לדרישות המשרה. נוסף על כך, ניסוח מודעת דרושים באופן ייחודי או "מושך" את העין, יוכל להביא לכך שמודעת הדרושים תבלוט מבין כל רבבות מודעות הדרושים שקיימות כיום. באופן זה, ניתן לייעל את תהליך פרסום משרות, לקצרו ולהביא לכך שיופנו רק פניות שמתאימות באמת למשרה המדוברת.
את משרות הדרושים ניתן לפרסם כיום בשלל אמצעי תקשורת שונים, המאפשרים פרסום חינמי או פרסום בתשלום. לכל שיטה היתרונות והחסרונות שלה, בעוד על בעל המשרה לבחון מראש נושאים כמו: האם דחוף לו לאייש את המשרה ואז כדאי שיבחר דווקא לבצע פרסום משרות באחד מאמצעי התקשורת בתשלום, היות ואלה פופולאריים מאוד, והחשיפה של המועמדים הפוטנציאליים תהיה גדולה הרבה יותר. או לחילופין לוודא תחילה בדיוק מהו התקציב שלו וכך להחליט באיזו שיטה לפרסם את המשרות, או מיהו קהל היעד אליו פונה מודעת הדרושים, ומהם בעצם אמצעי התקשורת אליהם נחשף קהל יעד זה. דוגמאות לאמצעי תקשורת בתשלום יהיו אתרי אינטרנט בעלי כניסות רבות וצפיות גולשים מרובות או מודעות דרושים בעיתונים המקומיים השונים, ואילו דוגמאות לאמצעי תקשורת חינמיים יהיו אתרי האינטרנט של החברה שמעוניין בפרסום משרות או אתרי אינטרנט חינמיים כאלה ואחרים.