ישראל של 2012, כשם שכמות האוכלוסייה בישראל רק מתרחבת, כך גם כמות מחפשי העבודה וכמות המשרות הפנויות באתרי דרושים או במדורי דרושים בישראל.
סקר עדכני מראה שרובם של העובדים השכירים בישראל, "מבלים" בממוצע פעם אחת ביום באתרי דרושים בחיפוש אחר משרה אטרקטיבית יותר מהמשרה בה הם מחזיקים כיום, אלה שאתרי הדרושים לא זרועים בשושנים עבור אותם מחפשי עבודה.
סקר נוסף בתחום מראה כי מהרגע שאדם משקיע עצמו בחיפוש עבודה, יעברו בממוצע כ-3 חודשים עד אשר ימצא את מבוקשו (וזאת לאחר ראיונות עבודה, סינון מתקדם, דינמיקות קבוצתיות וכדומה...).
אם ניקח את הכתוב לעיל בחשבון, הסיבה שלשמה רוב הגולשים מבלים לפחות פעם ביום באתר דרושים זה או אחר, היא הזמינות של אותם אתרים, הנגישות שלנו לאינטרנט בכל מקום וכמובן הרצון שלנו להתפתח. אם הגעתם עד לכאן בקריאת מאמר זה, סביר להניח שתמצאו את המשך המאמר אפילו מעניין יותר...
אתרי דרושים נפתחים בישראל כמו פטריות אחרי הגשם, ישנם מספר מצומצם יחסית של אתרי דרושים ותיקים שמספקים את מה ששני הצדדים רוצים (מפרסם המשרה, שמחפש עובדים ודורש העבודה, שמחפש משרה). רוב אתרי הדרושים שאתם תמצאו באינטרנט, לא שורדים למשך תקופה ארוכה בשל מספר גורמים:
בשל סיבות אלו ועוד, רצוי לח]ש עבודה באתרים הגדולים, בהם בד"כ מפורסמים 99% מהמשרות, המשרות שלא מפורסמות באתרים האלו, הן אותן המשרות שמפורסמות רקבחברות כח אדם.
חברות כח אדם, קיימות עוד מטרם ימי האינטרנט, עוד מהימים בהם נעזרנו בעיתונים כדי לחפש עבודה ואם באמת היינו רוצים למצוא עבודה מהר, היינו חייבים ללכת לחברת כח אדם שתעזור לנו למצוא את משרת החלומות שלנו.
לחברות כח אדם יש יתרונות וחסרונות, אמנה את החסרונות (נכון לאלף הנוכחי):
לעומת זאת, היתרונות שיש לחברות כח אדם, לא נופלים בשווים לחסרונות שמנינו: