ישנן שתי דרכים לקבל החלטות שצריכים לנקוט בעת הליך גירושין והן: מחוץ לבית המשפט או בבית המשפט. לא משנה איפה מתנהל ההליך, הסכם גירושין הוא דבר שחשוב מאוד להכין. דיני משפחה הם החוקים שצריכים ללוות את בני הזוג כאשר הם מכינים את ההסכם ובכל עת שיש אי הבנות או אי וודאות הם החוקים שיש לבדוק.
הסכם גירושין כולל פירוט של התנאים לגירושין. כלומר, בהסכם יפרטו בני הזוג את האופן בו יתנהלו חייהם בנפרד לאחר שהגירושין יקבלו תוקף. הסכם גירושין יכלול חלוקת רכוש בין בני הזוג ואם יש לזוג ילדים הוא יכלול גם מזונות ילדים, משמורת והסדרי ראיה. על אף שחלוקת רכוש עלולה להעלות הרבה עימותים בין בני הזוג, הנושאים שקשורים לילדים הם המורכבים ביותר והם הנושאים שהופכים הליך גירושין לארוך.
גירושין הוא הליך אשר משפיע לא רק על בני הזוג אלא גם על הילדים שלהם. כדי לוודא שהילדים לא יחוו סבל מההליך, דיני משפחה כוללים חוקים רבים שנועדו להגן עליהם. בין היתר, דיני משפחה אומרים כי הילדים צריכים להישאר אצל האימא שלהם כיוון שהיא זו שדאגה להם רוב הזמן. עם זאת, במידה והאבא הוא זה שדאג להם בזמן שהאימא הייתה חסרה יש אפשרות לדון בעניין ולתת משמורת לאבא.
דיני משפחה גם קובעים כי ההורה הלא משמורן יקבל הסדרי ראיה כך שהילדים יוכלו להמשיך להיות איתו בקשר למרות הפרידה של ההורים שלהם. בנוסף, אותו הורה חייב לשלם מזונות ילדים כדי לכסות את ההוצאות על כל הצרכים של הילדים.
אם כן, נראה שהחוק מגן על הילדים בעת גירושין בצורה הברורה ביותר. כמובן, יש התייחסות בחוק לעניין חלוקת הרכוש בין בני הזוג והוא קובע שאם אין הסכם ממון כל הרכוש של שניהם יחד יתחלק ביניהם באופן שווה ואם יש הסכם ממון החלוקה תתבצע לפיו.
חשוב להכין הסכם גירושין כדי לוודא שעם תום הליך הגירושין שני הצדדים יפעלו על פי מה שסוכם. אם אחד הצדדים חורג ממה שנקבע בהסכם, הצד השני רשאי לפנות לבית המשפט ולדרוש את זכויותיו.