הכול התחיל לפני יותר מעשור כשכמה צעירים ישראלים החליטו לעשות שינויי בחייהם, לנצל את החוצפה הישראלית הידועה ובעצם לנסות להרוויח מכך. החלטה זו הייתה כה רווחית עד שמספר האחוזים של החברות שמספקות עובדים ישראלים בארץ גדל בכמה אחוזים.
אחד הדברים הבעייתיים ביותר בעבודה מסוג עבודה באירופה ובכלל בחוץ לארץ הוא שהרעיון עצמו כה קוסם לצעירים ישראלים רבים עד שהם שוכחים לברר פרטים אודות החברה שמעסיקה אותם, צעירים אחרים לא מוציאים ויזה ולכן מסתבכים עם רשויות ההגירה ולכן עלולים למצוא עצמם בסיטואציות מביכות ולא נעימות בכלל ובעיות נוספות.
בין אם מדובר על עבודה בלונדון או בעצם עבודה באירופה בכל מדינה אחרת – יש להתייחס לעבודה זו כאל עבודה לכל דבר. צעיר ישראלי שמגיע עם מוטיבציה גבוהה להרוויח כסף יוכל לעשות זאת בכל עבודה – בין אם מדובר במכירות בעגלות, מכירת תמונות, אבטחה, ברמן בפאבים או מועדונים ואפילו באיסוף פרחים או קטיף.
עבודה בחו"ל – ההחלטות החשובות.
מקומות העבודה בחוץ לארץ נמצאים בכל מקום החל מעבודה באוסטרליה, עבודה בלונדון, עבודה בניו יורק ובעצם בכל מקום שתשימו את היד על המפה. ההחלטה על מקום העבודה (בין אם מדובר על עבודה בלונדון, עבודה באוסטרליה, עבודה בתאילנד וכולי) תלויה באפשרות הרווחים אותם ניתן להפיק מאותו מקום. כמו כן, ההחלטה מתבססת גם על הרצון להיות בעיר תוססת או אולי דווקא בעיירה פסטורלית ומרגיעה?
החלטה נוספת חשובה כשמחליטים על עבודה בחו"ל (ואין זה חשוב אם מדובר על עבודה בלונדון או ניו יורק) זה החברה איתה תעבדו. ישנן חברות רבות שמציעות עבודות בחו"ל אך על מנת לא ליפול על חברה לא מקצועית ולא אמינה יש לעשות סקר שוק, כלומר, לברר אודות החברה, כמה שנים היא קיימת, כמה עובדים יש לחברה וכמובן להיפגש פנים מול פנים עם נציג מהחברה, לשאול אותו את כל השאלות ולבדוק את אמינותו.
ההחלטה האחרונה והחשובה ביותר היא סוג העבודה. עבודות שהינן בחוץ לארץ מתקשרות לשני תחומים מרכזיים – תחום המכירות או לחילופין תחום של עבודות פיזיות. יש לחשוב איזה סוג מתאים לכם יותר על פי הרצונות וכמובן גם היכולות שלכם.