כאשר מדברים על הלוואות למוגבלים, לא מדברים על אנשים בעלי מוגבלויות פיזיות אלא על מוגבלות כלכלית, בין אם מדובר על עסק או על אדם פרטי. במקרים של הלוואות למוגבלים לפעמים מדובר על קשיים של ממש בהשגת ההלוואה, שכן ברוב המקרים הבנקים או חברות האשראי והביטוח לא יסכימו לתת הלוואה למי שיש לו בעיה להחזיר אותה.
נתחיל מכך שבהחלט אין מה להתייאש, בהתנהלות נכונה ורצון ניתן להשיג הלוואות למוגבלים בסופו של דבר בין אם עושים זאת בצורה עצמאית או שמסתייעים בסיוע של חברות חיצוניות שזה התפקיד שלהם. העניין הוא, שמרגע שמחליטים לקחת סוג הלוואה שכזאת, צריך להחליף דיסקט בראש ובעצם להתחייב לעבור למדיניות כלכלית שונה.
אז מה בעצם עושים?
ובכן, אדם שמעוניין בגיוס הלוואה למוגבלים, חייב להצהיר לעצמו מטרה. אם מדובר על הלוואה לצורך מותרות, הסיכויים שיקבל את ההלוואה בסופו של דבר היא נמוכה. לדוגמא הלוואות לעסקים מוגבלים יאושרו בעיקר אם הם מיועדות למטרות של מדיניות כלכלית חדשה, החזרי חובות ומטרה לחלץ את העסק מהמצב שבו הוא נמצא לפני סגירה.
אם מדובר על הלוואות לעסקים מוגבלים למטרות פנאי כדומת ארגון אירוע, ארגון יום כיף וכדומה, רוב הסיכויים שהלוואה כזאת לא תאושר. כפי שציינו, במקרה של הלוואות לעסקים מוגבלים המטרה היא בסופו של דבר לאפשר לעסק לצאת מהמצב הקשה בו הוא נמצא, לפתוח במדיניות כלכלית חדשה שתאפשר להחזיר את ההלוואה בסוף.
ואם עדיין לא מסכימים?
ובכן אם העסק שקוע בחובות ועדיין את מתקשים להשיג הלוואות לעסקים קטנים, יש עוד כמה שיטות בהם ניתן להחזיר חובות ולנסות להשיג הלוואה בכל זאת. אחת השיטות היותר נפוצות הינה ניכיון צ'קים. ישנם הרבה עסקים שיש ברשותם צ'קים בתמורה לעבודות שבוצעו, אולם הם דחויים והם אינם ניתנים לפירעון מידי.
במקרה של ניכיון צ'קים ניתן לפדות את הצ'קים בבנקים או בחברות חוץ בנקאיות עם רישיון בתמורה לסכום נמוך יותר בכמה אחוזים מערך הצ'ק המנוכה (בדרך כלל מדובר על שלושים אחוז פחות מערכו). אומנם מאבדים מעט כסף, אבל הסדרי חובות והלוואות יוכלו להביא בסופו של דבר לקבלת ההלוואה הרצויה מהבנק.