כמי שהתעסק רוב חייו בכל תחומי הבנייה, יש ליורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS כמה דברים להגיד על הבנייה המתועשת
הבנייה הטרומית היא אותה שיטת בנייה המוכרת לרבים, שבה מכינים את חלקי מעטפת הבניין מראש, במפעל, ואלה מובאים לאתר הבנייה לצורך הרכבתם. לאחר מכן מושלמת החלוקה הפנימית של הדירה. השיטה נהוגה מזה למעלה מעשור שנים ויש כמה טכנולוגיות שונות בהם משתמשים, המוכרים לציבור בשמותיהם השונים, כגון: "בנייה טרומית", "בנייה מתועשת", "שיטת ברנוביץ" ועוד. גולת הכותרת בה מתהדרת הבנייה הטרומית היא, כמובן, החיסכון בזמן.
יורם קראוס: "הבנייה הטרומית מאפשרת להקים בנייני מגורים ומשרדים בפרקי זמן הקצרים ב-30% מאלה של הבנייה הקונבנציונאלית. כשמדובר על בנייה לגובה, ניתן ליצוק כ-40 קירות ביום בכל קו יצור ולהגיע לבנייה של קומה בשבוע".
- אלו עוד יתרונות, מלבד הזמן, יש לבנייה הטרומית?
יורם קראוס: "הבנייה הטרומית היא מילה נרדפת לחדשנות בתחום הבניה. זו בנייה המתבצעת בתבניות ולא באמצעות בלוקים, וכך היא מאפשרת לספק מוצר נקי, מדויק, אסתטי בקווים חלקים וכמעט ללא טעויות. אין בשיטה הזו את כל עניין הבנייה "הרטובה", לא מתעסקים בה בטיח, לדוגמא, וניתן ליצור כל מני צורות גיאומטריות ועיצוביות על הקיר בקלות רבה. היא הרבה יותר ידידותית, אין התעסקות עם הבנייה בגובה, מפני שכל תהליך הבנייה כמעט נעשה על פני הקרקע, על שולחנות במפעל".
יורם קראוס: "השיטה הטרומית לא בהכרח זולה יותר משיטת הבנייה הרגילה, אבל מעצם האפשרות לצמצם משמעותית את זמני הבנייה, הרי שמושג גם חסכון כלכלי. אם בבנייה קונבנציונלית בונים בקצב ממוצע של למעלה מ-20 יום לקומה, הרי שבשיטה המתועשת ניתן כאמור, לבנות קומה בשבוע עד 10 ימים".
יורם קראוס: "כן, בחו"ל נהוגה השיטה הזו כבר למעלה מ-20 שנה. שם אוהבים את העובדה שהלקוח מקבל 'open space' ללא עמודים, ויש לו גמישות מירבית בחלוקה הפנימית של הדירה. בארץ עדיין קיימת חשדנות כלפי הבנייה הטרומית".