כאשר אנו חושבים ללכת לפסיכולוג קליני המטרה שלנו היא לתקן משהו אצלנו בתוך הנפש האינדיבידואלית שלנו. ישנם סוגים רבים של טיפולים שכל פסיכולוג קליני מעדיף לטפל באחרת ואחת הדרכים המומלצות ביותר היא באמצעות טיפול קבוצתי, אך מהם היתרונות הבולטים של טיפול קבוצתי על פני טיפול פרטני?
אחד היתרונות הגדולים ביותר נעוץ במשפט "צרת רבים חצי נחמה". לא אחת אנו מגלים שהבעיה ממנה אנו סובלים היא בעיה שיש אותה לרבים אחרים וכאשר קבוצה מתכנסת על בסיס אותה בעיה וכל אחד משתף את האחרים בסיפור האישי שלו, ישנה סולידריות שלא פסיכולוג קליני יכול להוביל אותה, אלא האנשים עצמם.
מהו טיבו של טיפול קבוצתי?
טיפול קבוצתי הוא טיפול פסיכולוגי לכל דבר, כאשר פסיכולוג קליני מעביר אותו. הטיפול יכול להתארך על פני כמה שבועות או חודשים ובהתאם להתקדמות הקבוצה יכול המנחה להוביל את התהליכים ולגרום לכל אחד להיפתח ולהשתקם בקצב שלו, כאשר ישנה תמיכה מאוד גדולה של החברים. כל אחד צריך את התמיכה שלו.
ישנן שיטות טיפול שונות ומגוונות ולכל פסיכולוג קליני יכלה להיות העדפה אחרת. ישנם פסיכולוגים שיעדיפו מפגשים של דמיון מודרך, של טיפולים באמצעות משחקי דרמה וסימולציות. הכל תלוי בטיב הבעיות וביכולת של המטופלים להגיע למצבים שבהם הם נפתחים וחושפים את עצמם למטפל ולשאר חברי הקבוצה סביבם.
לא משנה מה הגיל
נכון שלא לכל אחד הטיפול הקבוצתי מתאים, אך אם מדברים על מוכנות אזי בכל גיל אפשר להגיע לקבוצת תמיכה. הכוונה היא גם לייחודיות של קבוצות טיפול לילדים שצריכים את הגב החברתי של האחרים. פסיכולוג קליני לא בהכרח יצליח להגיע לילד מסוים עם בעיות של ביטחון עצמי כמו שקבוצת טיפול מגובשת תצליח.
לכן יש לומר כי יתרונותיה של קבוצת תמיכה או קבוצה טיפולית הם רבים ומאוד משמעותיים ולכל אחד חייבת להיות האפשרות לעשות זאת. כמובן שכל מי שאינו רוצה ללכת לקבוצת טיפול יכול להיפגש עם הפסיכולוג על בסיס פרטי וקבוע ולא אמורה להיות מניעה להצטרפות לקבוצה שכזו בעתיד.
המאמר נכתב בחסות חברת Dreamview העוסקת בתחום בניית אתרים