ניתוח הרמת סינוס. סביר שאינכם מכירים את המונח הזה, למרות היותו הליך מוכר וידוע בתחום רפואת השיניים. מדובר בהליך כירורגי, העשוי לעיתים, להיות מורכב, אולם מדובר בהליך בעל אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד, שהופך פופולארי יותר ויותר בשנים האחרונות. מהו ניתוח הרמת סינוס וכיצד הוא מתבצע? על כך, במאמר הבא.
ניתוח הרמת סינוס – מה כולל במסגרתו?
ניתוח הרמת סינוס, המוצע על ידי רופאי שיניים בעלי ידע וניסיון בתחום, מתאים במקרים מסוימים, בהם יש צורך בשתלים דנטלים. במקרים בהם אין מספיק עצם באזור השיניים הטוחנות בלסת העליונה לצורך ביצוע השתלים, מבוצע ניתוח הרמת סינוס, הניתוח נחשב כדרך יעילה במיוחד ובטוחה ביותר.
ניתוח הרמת סינוס נדרש כשמדובר במקרים בהם העצם איננה גבוהה מספיק (עליה להיות בגובה של לפחות 10 מ"מ). במקרים אלה יתבצע ניתוח הרמת סינוס לפני השתלת השיניים לצורך עיבוי העצם באזור הלסת העליונה. ניתוח הרמת סינוס חשוב שייעשה על ידי רופא שיניים מקצועי ומיומן, בעל ניסיון מתאים, על מנת ליהנות מתוצאותיו המרשימות ולא להסתבך בניתוח כושל.
ניתוח הרמת סינוס – כיצד מתבצע?
ניתוח הרמת סינוס נועד, בראש ובראשונה, לעבות את העצם, הממוקמת תחת רצפת הסינוס לצורך קבלת אחיזה רבה יותר לשתלים. ניתוח הרמת סינוס מתחיל בהשתלה של עצם חלופית (טבעית או סינתטית) תחת רצפת הסינוס והמתנה של מספר חודשים עד ביצוע ההשתלה. קליטתם של השתלים אורכת גם היא מספר חודשים.
ניתוח הרמת סינוס יכול לכלול גם החדרת שתלים בו זמנית, וללא כל המתנה, במידה וכמות העצם מאפשרת זאת. באופן זה חוסכים זמן רב ומסיימים עם שני ההליכים ללא הצורך בהמתנה ארוכה.
כשמדובר במקרים של עצם דקה מדי, מתחיל ניתוח הרמת סינוס בהפשלת החניכיים ופתיחת חלון בעצם לצורך הרמת רצפת הסינוס. מייד לאחריו, מוחדר תחליף העצם לחלל שנוצר ולאחר מכן מוחדר השתל עד ליציבותו המלאה.
ניתוח הרמת סינוס בטכניקה סגורה או פתוחה?
ניתוח הרמת סינוס כולל, במסגרתו, שתי טכניקות שונות, המציעות, בסופו של דבר, את אותה התוצאה, אולם פועלות באופן שונה. הטכניקה הראשונה הינה ניתוח הרמת סינוס פתוחה, במסגרתו מבצעים חתך בדופן הצדדי של הסינוס ופותחים חלון, דרכו מבצעים את מילוי העצם. הליך זה נחשב מורכב ופולשני יותר.
אפשר גם לבצע הרמת סינוס בטכניקה אחרת, הקרויה הרמת סינוס סגורה, המתבצעת ישירות בתוך חלל הפה וכולל חתך קטן, הנעשה מתחת לעצם, שדרכו מוחדרת העצם הכתושה.
ניתוח הרמת סינוסים – סיבוכים ותופעות לוואי
ניתוח הרמת סינוס נחשב כניתוח בעל סיכויי הצלחה גבוהים ביותר, אולם עדיין, כמו כל הליך כירורגי, יתכנו סיבוכים או תופעות לוואי (אם כי, במקרה של ניתוח מסוג זה, מדובר באחוז נמוך מאד, של פחות מאחוז אחד). אחד הסיבוכים הנפוצים בניתוח כזה, הינו קריעת הממבראנה. אם הקרע קטן, ניתן לאחותו במהלך הניתוח. אם הקרע גדול, במקרים אלה ייאלץ רופא השיניים לעצור את ההליך ולהמתין עד להחלמה מלאה לפני שימשיך.
סיבוך נוסף, יכול להיות גם דחיית תחליף העצם המושתל, המובילה לזיהומים. ולכן, בכל מקרה של תחושה לא טובה לאחר ניתוח הרמת סינוסים או כאבים, מומלץ לפנות אל הרופא מטפל לצורך בדיקת האזור בו בוצע הניתוח ובמידת הצורך, קבלת טיפול מתאים.
חשוב לזכור, כי פנייה אל רופא מיומן בעל ניסיון וידע בתחום זה, תאפשר לכם ליהנות מתוצאות נפלאות ללא סיבוכים או תופעות לוואי, ככל האפשר.
מרפאת שיניים של ד"ר אבניאלי עוסקת בעיקר במיגוון השתלות שיניים. ברור כי לרופא המטפל, ניסיונו, מקצועיותו ורמת מרפאת השיניים בה הוא מבצע את טיפול השיניים. לכל אלה השפעה מרכזית על הצלחת השתלת שיניים. כאן אין מקום לפשרות!!! ולכן אני מזמין אותך ליצור איתי קשר ולבוא אלי לבדיקה ראשונית ואיבחון מקצועי הנסמך על יותר מ-25 שנות ניסיון בתחום השתלת שיניים ושיקום הפה.
צלצלו עכשיו 03-6050889 ותתחילו לחייך