לצערנו, שוק העבודה היום אינו שוק יציב, ועל כן, עובדים רבים עלולים למצוא עצמם בתוך הליך של פירוק חברה בהם הם עובדים. כאשר חברות נקלעות למשברים כלכליים ולבעיות תזרימים, תוך זמן קצר, יעמדו מולה נושים רבים אשר להם היא תהייה חייבת כספים ומקום העבודה כבר לא יספק את המשכורת החודשית על עבודתם של עובדי החברה.
במקרים רבים, בהם חברה נקלעת למשברים כלכליים ועומדים לה נושים המעוניינים להגיש בקשה לביצוע פירוק חברה על ידי בית המשפט, העובדים נשארים בדרך כלל לא יכולת מעשה, אך החוק, במקרה של סגירת חברה, עומד גם לצידם של עובדי החברה.
חוקי פירוק חברה במדינת ישראל, אשר מציבה כונס נכסים מטעמה לצורך ביצוע סגירת חברה, חלוקת רכושה וכן מכירת נכסיה, מציב את עובדי החברה כראשונים לקבל את כספם, כלומר, משכורת שלא שולמו, דמי הבראה ועוד. יחד עם זאת, במידה ולחברה אין כספים ואין נכסים למימוש, ובעיקר כאשר מדובר בעובדים בעלי ותק רב שנים אשר צברו זכויות רבות, ובעת פירוק חברה, לא נותרים כספים על מנת לכסות את החוב לעובד, ניתן לפנות בבקשה אל כונס הנכסים של החברה לצורך ביצוע פירעון חוב.
ביטוח לאומי צריך לכסות סכום של עד 70,000 שקלים לטובתו של העובד. סכום זה כולל למעשה משכורת, דמי חופשה, הבראה ודמי פיטורין.
בנוסף לאלה, ישנה אפשרות נוספת העומדת בפני העובדים במצב של סגירת חברה, והיא, להצטרף אל רשימת הנושים המבקשים ביצוע פירוק חברה. למרות שסכומי הגשת בקשה לבית המשפט עלולים להיות גבוהים, התארגנות משותפת של כל העובדים מקטינה את ההוצאות והיא מאפשרת לעובדי החברה לקבל את אשר מגיעה להם בעת סגירת חברה.
חשוב לדעת, כי במקרים של פירוק חברה, גם לעובדי החברה שנמצאת בפירוק יש זכויות, ויש לדעת מהן אותן זכויות המגיעות, על מנת שאותם עובדים יוכלו לקבל את הכספים המגיעים להם. מתפקידו של מפרק החברה מטעם בית המשפט הינו לדאוג גם לתשלום חובות החברה לעובדיה, בין אם על ידי מימוש נכסי החברה ובין אם באמצעות ביטוח לאומי.
חברת בניית אתרים
בניית אתרים באינטרנט
מאמרים