צעירים רבים מבקשים לרכוש השכלה נוספת, מעבר להשכלה תיכונית, אך מעדיפים לימודי מקצוע במסגרת קורסים שונים המעניקים לימודים פרקטיים שבסופם מתקבלת תעודה ולא תואר. הנהירה אחרי לימודים שאינם במסגרת אוניברסיטה או מכללה נעשית ממספר סיבות. לעתים בגלל הרף קבלה הגבוה שדורשים מוסדות אלו, לעתים בגלל התשלום הגבוה, ופעמים רבות כיוון שקיימת העדפה ללימודים פרקטיים יותר, שבסופם תדע איך לשמש כבעל מקצוע. מעבר לעובדה שמדובר בחיסכון כספי, בדומה למוסדות האקדמיים, גם לימודי מקצוע הינם פעמים רבות לימודים על חשבון הפיקדון.
כך למשל, ניתן לגשת ללימודי קורס יזמות עסקית, אולי כסוג של אלטרנטיבה עבור התואר במנהל עסקים. במסגרת קורס יזמות עסקית לומדים התלמידים מה דרוש עבור הקמת עסק חדש ו/או תפעול נכון של עסק קיים, בשונה מתואר ראשון במנהל עסקים בו לומדים הסטודנטים מחקרים ותיאוריות רבות בתחום הארגון, הכלכלה והמסחר.
אמנם קיימים קורסים רבים המציעים לימודים על חשבון הפיקדון, אך חשוב לברר היטב לפני שנרשמים. לא כל קורס ללימודי תעודה יינתן על חשבון הפיקדון, בשעה שהאופציה הזו תמיד קיימת במסגרת לימודים באוניברסיטאות ובמכללות השונות. בהמשך לדוגמא העוסקת בלימודי קורס יזמות עסקית, גם במקרה הזה לא כל גוף לימודי מציע קורס שכזה במסגרת לימודים על חשבון הפיקדון, להבדיל מלימודי מנהל עסקים באוניברסיטה או במכללה.
אז למה בכל זאת לבחור בתעודה הניתנת במסגרת לימודי מקצוע ולא בתואר? גם במידה והלימודים אינם על חשבון הפיקדון, לימודי תעודה אורכים זמן קצר יותר מלימודי תואר (בדרך כלל בין שנה לשנתיים), עולים פחות גם בלי שישולמו מכספי הפיקדון, ומתמקדים בפרקטיקה במקום בתיאוריה. חשוב כמובן לשים לב ולהשוות היטב לפני שמחליטים לקחת קורס שכזה, יש לא מעט מקומות פרטיים המציעים קורסים שבסופם ניתנת תעודה שאיננה מוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה ובעלי עסקים וחברות שונות.