מיקור חוץ הינו שיטת העסקה מודרנית שהפכה לפופולארית ומקובלת מאוד כיום. בשיטה זו מטלות אשר הארגון, העסק או החברה אינן מתמחות בו מועברות לקבלן חיצוני אשר מספק את השירות המבוקש. העובדים המועסקים דרך שיטה זו לעיתים עובדים יחד עם עובדי הארגון ולעיתים עובדים במקום אחר. העסקה בשיטה זו מקובלת באופן מיוחד בתחום ההיי טק והתעשיות הטכנולוגיות השונות.
היתרונות
מיקור חוץ מאפשר לחברות ליהנות מכוח עבודה מקצועי, מיומן ואחראי, שמספק שירותים ברמה גבוהה, ובעיקר - בזול. החברה או הארגון הפונה למיקור חוץ חוסך משאבים על ידי כך שהוא מתרכז ומתעסק רק בתחומי מומחיותו, ומשאיר את כל הפן התפעולי, כמו שירות לקוחות או תכנות, לעובדים מין החוץ. הוא אינו צריך לדאוג לרווחת עובדים אלו או לדאוג להכשרתם - כל אלו נמצאים תחת אחריות החברה למיקור חוץ.
סין
מיקור חוץ שבאמצעותו חברות הטכנולוגיה המערביות עובדות יחד עם מפעלי יצור משגשג מאוד בסין. סין מייצרת חלק ניכר מהרכיבים הננו-טכנולוגיים המורכבים והמתקדמים ביותר בעולם, והיא מספקת אותם לכל חברות הטכנולוגיה הגדולות ביותר בעולם. המחשבים שלנו, הפלאפונים והפלאפונים החכמים, מכשירי ה GPS ועוד ועוד - כולם כאחד כוללים רכיבים אשר יוצרו בסין.
הודו
הודו הפכה למעצמה של מיקור חוץ. תת היבשת מלאה במהנדסים מוכשרים ומלומדים, שסיימו את לימודיהם בהצטיינות ואשר בקיאים בכל רזי הטכנולוגיה וההתפתחויות החדישות ביותר. חברות רבות מין המערב מעבירות עבודה להודו, ויש כאן מרכזים גדולים של שירות לקוחות ותמיכה טכנית עבור החברות המובילות בשוק הבינלאומי, כמו גם מתכנתים רבים. לעיתים קרובות אנשי שירות הלקוחות ההודיים לוקחים על עצמם שם אנגלי, והלקוחות אשר משוחחים איתם בצ'ט אינם יודעים שנותן השירות נמצא למעשה הרחק מעבר לים.
ארצות הברית ויפן
ארצות הברית ויפן הן שתי הצרכניות הגדולות ביותר של מיקור חוץ בעולם. ארצות הברית משתמשת בעיקר מחברות מהודו, ויפו עושה שימוש בחברות מהודו, סין ומזרח אירופה. ארצות הברית ויפן הן שתיהן מהמדינות המפותחות והחזקות ביותר בכלכלה העולמית, ובשני העשורים האחרונים הן גרפו רווחים של מיליארדים רבים ממיקור חוץ.