מה עדיף – כאב ראש של הלוואה או כאב הראש אשר הפנייה לקבלתה היא בבחינת שימוש במשכך הכאב? קשה לדעת. אין תשובה אחידה. כל אחד לומד מהניסיון העצמי שלו – מר או מתוק ואולי חמוץ.
חשוב לדעת כי במתן הלוואות פוגשים האינטרסים של הבנקים את הצורך שלכם. האם יש דרך לפתח עסק כל שהוא ללא תלות בבנק ובעצם בשעבוד לו במשך זמן פירעון ההלוואה? האם ניתן לא להיזקק לחסד הבנק בהיותו ספק מזומנים קל? האם במקום לקחת הלוואה כדאי יותר למצוא שותף עסקי שיביא את המימון? גם שותפות, לצד יתרונותיה, עלולה להיות בעייתית: לא קל להסתדר בעסק משותף. אי-הבנות ואי הסכמות עלולות לגרום מחלוקות, ומהן הדרך לסכסוך ולהפרדת כוחות קצרה וכואבת.
הלוואה הפתרון הקל:
לכאורה- מה רע? חסר כסף. מה הבעיה – לוקחים הלוואה. אלא שלא פעם מתברר, שזו בדיוק הבעיה: להיסמך על מקור מימון חיצוני ולרוות ממנו עוד ועוד מבלי לטפל בבעיה האמיתית אשר גלומה בהתנהלות לא נכונה ולא מאוזנת. יש דברים שנכון וחשוב לעשות לפני שפונים לקבלת הלוואה- דברים לא פשוטים אבל חיוניים והכרחיים, אשר אם וכאשר ניישם אותם אולי לא ניזקק כלל לפנות לקבלת הלוואות.
אלא שעל מנת לשנות אורחות חיים יש לשנות הרגלים, דגשים, סדר עדיפויות. יש להיערך מחדש ובעיקר – לעשות. לפעול. לשנות. חשוב להחליט על סדר עדיפויות, על קדימויות ולדעת כי דבר בא על חשבון דבר. אם מושכים את השמיכה לכיסוי טפח עלול להיחשף טפח אחר ולהיוותר גלוי.יש לנו רק שמיכה אחת ולא פעם מתברר כי היא קצרה.
עלינו להתנהל בתבונה ובזהירות ובתוך כך להבין את המפתח לשינוי תפיסה אשר ממנה אמור להיגזר ולנבוע ההתנהלות החדשה: כאשר אנחנו לוקחים הלוואה אנחנו מפקידים את עצמנו בידי הכסף ומאפשרים לו לנהל אותנו. כאשר אנחנו עושים סדר עדיפויות, מצטמצמים, מסתפקים במה שיש ומתנהלים עם המשאבים והמקורות העצמיים אנחנו מנהלים את הכסף. זה שינוי מהותי אשר עשוי להשפיע לטובה ולברכה לטווח הארוך. כאשר תתקשר אלינו הפקידה מהבנק (משום מה על פי רוב פקידות מציעות הלוואות...) נודה לה בנימוס ונגיד:תודה, אבל לא זקוקים. האומנם עוד יבואו ימים?