האם אתה בעל עסק שיש ברשותו שיקים דחויים רבים? האם אתה זקוק לתזרים מזומנים חיובי? האם אתה רוצה להמשיך לתת ללקוחותיך מגוון אפשרויות תשלום, אבל מתקשה לממן את זה? אז ניכיון שיקים הינו הפתרון האולטימטיבי עבורך. שרותי ניכיון שיקים, הינם שירותים בהם גוף פיננסי נותן למושך השיק כסף מזומן עבור שיק דחוי, תמורת ריבית ועמלות משתנות. בכך, יתאפשר לך לקבל מזומן עבור השיקים הדחויים שברשותך, מבלי להמתין עד למועד פירעונם, שישמש אותך לתשלום הוצאותיו השוטפות של העסק, רכישת חומרי גלם וסחורה, ובמידת הצורך, התרחבות פוטנציאלית של העסק שלך.
שירותי ניכיון שיקים ניתנים גם על ידי הבנקים וגל על ידי חברות מימון חוץ בנקאיות. חשוב שתתאים את הגורם הפיננסי המממן לצרכיך, על מנת שתוכל לנכות את ההמחאות שברשותך בצורה האופטימאלית. בבחירת הגורם המממן, יש לקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים:
1. כמות ההמחאות לניכיון – אם ברשותך מעט המחאות, או שאתה צפוי לקבל המחאות מעטות ברמה החודשית או השנתית, עדיף שתיעזר בחברות החוץ בנקאיות לביצוע ניכיון שיקים. חברות אלו, בניגוד לבנקים, לא יחייבו אותך בהקצאת מסגרת אשראי ובכל המשתמע מכך, לניכיון ההמחאות המעטות שיש לך. הקצאת אשראי הינו תהליך המסתכם בעלויות שלא כדאיות במידה והיקף ההמחאות שלך אינו גדול.
2. זמני פירעון ההמחאות – בנקים לא יאפשרו פדיון המחאה שתאריך פירעונה מעל לחצי שנה מיום פדיון השיק. ולכן, אם אתה מקבל פריסת תשלומים לטווח של חצי שנה ומעלה, לא תוכל לפדות אותם במסגרת בנקאית.
3. עלות העמלות – עלות העמלות, הן בנקאיות והן חוץ בנקאיות ניתנת למשא ומתן עם הגוף הפיננסי. ככל שהיכרותך עם הגוף המממן עמוקה ומבוססת יותר, כך הסבירות שהעמלות יהיו מתונות יותר. עם זאת, חשוב לזכור כי למרות זאת שבדרך כלל עמלות הבנקים זולות יותר, תצטרכו לקבל מסגרת אשראי לניכיון ומכאן, תשלמו גם עמלות בהתאם.
4. הסכום הרצוי מערך השיק – בנקים לא יממנו יותר מ-70% מערך השיק, עם זאת, חברות מימון מאפשרות 80% - 90% מימון מערך ההמחאה.