רישום פטנטים הינו הצעד הראשון לקבל הכרה בהמצאה ייחודית שלכם. רישום פטנטים מתבצע במשרד רישום הפטנטים המקומי הנמצא במדינה בה אתם נמצאים. לכל מי שיש לו המצאה מקורית ייחודית ושיש בה מן התועלת לתעשייה הכללית כדאי לא להסס ולהגיש בקשה לרישום פטנטים במשרד הפטנטים במדינה בה הם נמצאים. הדבר היחיד שכדאי לבדוק הוא האם הוגשה בקשה לרישום פטנט דומה באותה מדינה או במדינות אחרות ברחבי העולם. דבר זה ניתן לעשות על ידי חיפוש במאגרי מידע.
במידה וישנם כמה בקשות מתחרות על אותו הפטנט התאריך הקובע על שמו של מי ירשם הפטנט הוא התאריך בו הוגשה הבקשה לרישום הפטנט למשרד הפטנטים.
תהליך אישור הפטנט
רישום פטנטים כרוך בהגשת הבקשה לאישור הפטנט. כדאי להגיש עד כמה שיותר מידע הקשור לפטנט, לאופן ייצורו ולצורה הסופית אותה הוא ילבש, וכמובן התועלת שהפטנט מביא עימו לקהל הרחב, לשיפורים בתעשייה ועוד. תהליכי אישור הפטנט הם ארוכים ביותר ונמשכים בדרך כלל יותר משנתיים ובהרבה מקרים גם יותר משלוש שנים לאישור סופי.
בזמן שבו הפטנט נמצא בתהליך רישום פטנטים במשרד הפטנטים המקומי אפשר להתחיל בפעילויות עסקיות הקשורות לקידום הפטנט מבחינה עסקית. לאחר הגשת הבקשה המוודאת שרישום הפטנט נותן את הבכורה אל ממציא הפטנט הוא יכול להתחיל לחשוף את המצאתו בפני משקיעים פוטנציאליים ושותפים עסקיים שונים היכולים לעזור לו להפוך את הפטנט למוצר או לתהליך עסקי שניתן למכור אותו.
רישום פטנטים בינלאומי
חשוב להדגיש שרישום הפטנטים הינו טריטוריאלי ולכן כדאי לבצע עריכת פטנטים במקביל בכמה מדינות שונות, או לפנות לרשות בינלאומית ולהגיש את הבקשה לרישום הפטנט בה. הכוונה ברישום פטנטים טריטוריאלי הוא שרק במדינה בה יש רישום לפטנט בעל הפטנט יכול לקבל הגנה מפני פיתוחים של מוצרים המפרים את רישום הפטנט, או ייצור וגם מפני יבוא של מוצרים זהים או מוצרים הקרובים במהותם לפטנט הרשום.
כיום אפשר להגיש את הבקשה לרישום פטנטים בינלאומי. הדרך לעשות זאת היא על ידי הגשת הבקשה במדינה אחת מהחתומות על אמנת ה- PTC (ישראל חברה בה). לאחר הגשת הבקשה במדינת האם, ניתן להגיש בקשה לרישום פטנטים בינלאומי בטווח של עד שנה מיום הגשת הבקשה המקורית.