כל נהג באשר הוא מרגיש תסכול, כעס, דאגה, אשמה ופחד, כשהוא רואה את האורות המהבהבים של ניידת משטרה משתקפים אליו במראה האחורית. כיצד מתנהלים במצב כזה? מה עושים כדי לא להחמיר את המצב יותר ממה שהוא? עורך דין תעבורה שיתף אותנו בכמה טיפים שימושיים: חנו בצד בזהירות ראשית, חשוב שתישארו רגועים, למרות פרץ הרגשות שעולה בכם. חנו בצד הדרך בזהירות. אל תצאו מהרכב. הישארו בפנים. פתחו את החלון והמתינו עד שהשוטר יגיע אליכם. כבו את הרדיו, השתיקו את הנוסעים עורך דין לתעבורה ממליץ כי לפני שהשוטר מגיע לרכבכם, כבו את הרדיו. אם יש עימכם אנשים נוספים ברכב אמרו להם להישאר בשקט, אלא אם כן השוטר פונה אליהם בשאלות. אל תתלוננו, אל תתלחששו ובטח שאל תצחקקו. שמרו על אווירה רגועה ונינוחה. אל תעשו תנועות מהירות ולחוצות. שמרו על שפת גוף נינוחה ככל האפשר. העבירו את הניירת לשוטר ללא תלונות הרוגע שלכם ישדר לשוטר כי הכל כשורה. העבירו לו את רישיון הנהיגה שלכם, את הביטוח וכל תעודה אחרת שהוא מבקש, ללא תלונות. כדי שלא תגיעו לסיטואציה כזו ותתחילו לחטט אחרי הרישיון והביטוח, שמרו את הניירת במקום שיש לכם גישה נוחה ומהירה אליו.
שלטו ברגשותיכם - שמרו על קור רוח בכל מחיר! ענו על שאלותיו של השוטר ברוגע ככל האפשר. הימנעו מהפגנת זעם, אשמה ותסכול. גם אם אתם נסערים ביותר, שמרו על רגשותיכם. במידה ואינכם מסכימים עם גזר הדין שהוא חרץ לכם, תמיד תוכלו להילחם בו אחר כך באמצעות עו"ד תעבורה. יהיה די והותר זמן לטפל בנושא הזה לאחר מכן. הפגינו כבוד דברו אל השוטר בכבוד. אינכם רוצים שהוא יתייחס אליכם כמו אל פושעי תחבורה. אתם בהחלט יכולים לפנות אליו בתואר "אדוני" או "גברתי". כשאתם מבקשים משהו, הקפידו לפתוח במשפט כמו "האם אפשר בבקשה...". שוטרי תחבורה בישראל רגילים ליחס מזלזל, לצעקות וצרחות. מדוע שלא תפתיעו אותם ביחס מנומס ומלא כבוד. זכרו, כי השוטר הוא בסך הכל אדם, שמנסה לעשות את תפקידו. אם אכן עברתם על החוק, נסעתם במהירות מופרזת, עברתם ברמזור אדום או ביצעתם עבירת תנועה אחרת, חשוב במיוחד לשמור על התנהגות רגועה במיוחד. צייתו לכל הוראותיו של השוטר.
במידה ועברתם על חוקי תחבורה חמורים במיוחד והשוטר עוצר אתכם, זכותכם לשמור על שתיקה ולא להגיד דבר אשר יכול לשמש כנגדכם בבית המשפט.
למידע נוסף: משה רבי עורך דין תעבורה