תוצאה של סיכונים במקום העבודה
כשאנו יוצאים לשגרת העבודה היומית שלנו אנו לא חושבים (או מנסים לא לחשוב) על סיכונים ועל הסיכוי לכך שתקרה לנו חלילה תאונת עבודה. אך הסיכונים קיימים בכל מקום עבודה ולכן ניתן לראות כיצד בישראל של היום הגשת תביעת אובן כושר עבודה היא דבר מוכר לצערנו והיא מנת חלקם של לא מעט עובדים.
הגשת תביעה כזו היא בעלת חשיבות עליונה מאחר ויש מקרים שבהם נפגעת היכולת לעבוד לא רק בצורה חלקית אלא כמעט לחלוטין. דבר זה אומר שמדובר באדם שמעתה ועד לרגע שבו היה אמור לצאת לפנסיה הוא אינו מסוגל לפרנס את עצמו ו/או את משפחתו בצורה מכובדת, כך שחייו נפגעים בצורה מהותית.
הצורך בפיצוי ובסיוע מגוון
מי שנקלע למצב לא נעים כמו תאונת עבודה רואה כיצד בימים הראשונים הוא נזקק לטיפולים שונים ולא רק לימי חופשה. הדבר יכול לשבש לא מעט את ניהול משק הבית כך שההוצאות השונות על תרופות וכד' הן די מכבידות. אם ניקח גם עניין זה בחשבון הרי שנבין כיצד הפיצוי חייב לכלול לא מעט אלמנטים.
יהיו כאלו שיידרשו לעבור טיפולי פיסיותרפיה ויהיו כאלו שיוענקו להם אחוזי נכות מסוימים, ולכן כל הגשת תביעת אובדן כושר עבודה היא כזו שצריכה להיבחן בצורה המקצועית ביותר. זאת על מנת שמי שזכאי לקצבה (זמנית או קבועה) יקבל אותה, ומי שזכאי להשתתפות ב"הוצאות רפואיות" יקבל אותה גם הוא.
מנימוקים ועד חוות דעת
במידה וחברת ביטוח מאשרת בצורה מהירה את תביעתו של נפגע בתאונת עבודה ומכירה בו כאדם שאיבד את כושר עבודתו, הרי שהכול בא על מקומו בשלום ולתובע יש עתה חופש ושקט נפשי בדרך להסתמכות קבועה על כלכלתו ופרנסתו. אך במקרים שונים נערכים דיונים רבים עד שמגיעים להחלטה חיובית או שלילית בעניינו של התובע.
מי שנקלע לדיונים ארוכים לגבי תביעת אובדן כושר עבודה רואה כיצד בינתיים הוא נאלץ לממן מכיסו טיפולים שונים וכיצד הוא אינו מצליח להשתכר כפי שהיה רגיל לכך עד עתה. דיונים אלו יכולים לכלול חוות דעת של מומחים והצגת מסמכים מקצועיים שונים, ולכן לעתים חשוב לשלב איש מקצוע מהתחום בכדי להשיג את התוצאות המיוחלות.