אז מדוע בעצם נעדיף דשא סינטטי על דשא אמיתי, ונניח והחלטנו לבחור בסוג הסינטטי כיצד נדע מהו הסוג הטוב ביותר ואיך ניתן להתקין אותו בכלל בחצר הבית, כיצד משקים דשא מהסוג הזה או האם בכלל יש צורך להשקותו? שאלות רבות עומדות בפני מי שמעוניין להוסיף גוון ירוק לחצר ביתו. כמה פרטים הסברים ועצות בכל הנוגע לדשא מהסוג הסינטטי במאמר שלפניכם.
מדוע נעדיף דשא סינטטי?
לדשא מהסוג הזה ניתן למצוא יתרונות רבים, ראשית מדובר בחיסכון אדיר במים מכיוון שאין הוא נזקק להשקיה, מדובר בדשא מלאכותי כמובן. כמו כן אין הוא מצריך טיפול או אחזקה כלשהי דוגמת הדברה ושימוש בחומרים רעילים על מנת להרחיק מזיקים, מה שהופך את הדשא המלאכותי לידידותי לסביבה. מהבחינה האסתטית, מדובר בדשא ששומר על גוונו הירוק לאורך כל חודשי השנה במיוחד במקרים בהם הסביבה הביתית והתנאים אינם מאפשרים גידול של דשא אורגני.
כיצד נבחר את הסוג המתאים?
חשוב להבין שכל ההבדלים בין הסוגים השונים של דשא סינטטי נובעים משלושה גורמים, צפיפות, מבנה סיב וגובה. דשא שעמיד בפני דריכה הוא דשא גבוה וצפוף יותר. המראה של הדשא משתנה בהתאם למבנה של הסיב שלו, סיב אחד או סיב מפוצל, נתונים אלו קשורים רק לחזות החיצונית של הדשא וניתן לבחור באחד מהם לפי טעם אישי.
תחזוקה וטיפול
כאמור אחד מהיתרונות הבולטים ביותר של דשא מהסוג הסינטטי הוא שלמעשה אין הוא נזקק ונדרש לטיפול או לתחזוקה. כאשר מדובר בהתקנתו במגרשים ציבוריים רחבי היקף כמו, בתי מלון, גני אירועים, מגרשי ספורט ובכלל מקומות בהם עושים שימוש תדיר בדשא, יש צורך להברישו אחת לתקופה ולפי הנדרש גם להוסיף סיליקט וגומי. את כל הפעולות הללו ניתן לעשות באופן עצמאי או לחילופין ניתן להשכיר שירותים של חברה המתמחה בתחום זה ומחזיקה בחומרים המתאימים ובציוד הנדרש.
להבדיל מדשא אורגני, דשא סינטטי איננו מהווה מוקד משיכה עבור מזיקים כאלו ואחרים דוגמת חרקים או זוחלים, מהסיבה הפשוטה שהוא איננו צומח, מדובר במוצר סינטטי עשוי מפלסטיק, וחרקים כידוע ניזונים ממדשאות טבעיות ולא ממוצרי פלסטיק.