דף הבית רפואה ובריאות רפואה משלימה חוסר צ'י בתזונה הסינית
חוסר צ'י בתזונה הסינית
אורן רחמני 15/11/12 |  צפיות: 2869

צ'י היא מילה קסומה. עד היום, הרפואה המערבית של ימינו לא מכירה במושג העלום הזה, אותה רפואה מבוססת ראיות (EBM- evidence based medicine) לא מוכנה לקבל את מה שאינו מוחשי ברמה הפיזית הטוטאלית, כזה מושג הרי לא ניתן לחוש, למשש ביד או לראות במכשיר כזה או אחר.

לשיטתי, אין בושה בלא לדעת, אין בושה בלא לראות. ואם הצ'י היה נחלתם של רופאים במזרח כבר לפני מעל 3,000 שנה, כנראה שבכל זאת יש כאן משהו.

כשמדברים על צ'י (לפי הרפואה הסינית- אנרגיית המקור, אנרגיית החיים), מדברים על יחידת הספק, כח שיש לאיבר מסוים בגוף (לדוגמא: הלב) והוא זה אשר מסייע לו בפעילותו השוטפת, שומר על חיותו וחיוניותו במערך הכולל של איברי הגוף ומסייע לו בזרימת דם תקינה אליו וממנו.

האבחנה ב רפואה סינית מסורתית נשענת על סינדרומים- תבניות מחלה אשר נקבעו מראש בהתאם לפיזיולוגיית האיברים, הסינדרומים נועדו לסייע בהגדרת חוסר האיזון הקיים בשדה כח מסויים, לדוגמא- חוסר צ'י הלב או חוסר דם הכבד , כאשר כל אחד מהסינדרומים מציין תמונה קלינית בעלת סימנים ברורים (לדוגמא בחוסר דם בכבד נבחין בחיוורון, ציפורניים נשברות בקלות, שיער נושר, עייפות רבה, יובש כללי בעור, ייתכנו התקררויות חוזרות ונשנות, ועוד) .

סינדרום של חוסר צ'י יכול להתקיים בכל אחד מן האיברים הבאים: לב, טחול, קיבה, כליות, שלפוחית השתן, והריאות.

האיבר שנוטה הכי הרבה לסבול מחוסר בצ'י הוא הטחול בגופנו, זהו ה"פועל" אשר אחראי לייצר אנרגיה באופן שוטף לכל רקמות גופנו ללא הרף. כאשר הטחול סובל מחוסר צ'י נבחין בסימנים כמו חולשת גפיים, עייפות ותשישות, צניחת איברים כמו שלפוחית שתן, רצפת האגן, טחורים ודימומים במקומות שונים בגוף, ייתכן שיופיעו גם סימנים כחולים של מכות יבשות אפילו ממכות קלות על פני העור.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 אורן רחמני

אורן רחמני הינו מטפל ברפואה סינית, בוגר המסלול הארבע שנתי לרפואה סינית מסורתית (Dipl Ac) במכללת סמינר הקיבוצים, ומטפל בכיר ברפלקסולוגיה. משלב בטיפול דיקור סיני, צמחי מרפא, תזונה סינית ורפלקסולוגיה. מתמחה בטיפול בנשים, תינוקות וילדים ובעיות אורטופדיה.
לפרטים נוספים אתם מוזמנים להכנס לאתר דיקור סיני
להזמנת טיפול ניתן ליצור קשר בטלפון  052-3620172



 


מאמרים נוספים מאת אורן רחמני
 
בחילות הריון ברפואה הסינית
זהו ההריון הראשון שלך. כל החברות שלך דיברו איתך על זה, והנה זה מגיע - בחילות ההריון המפורסמות הגיעו לבקר גם אותך, למה הן מופיעות? מהן הדרכים לטפל בבחילות הריון? ואילו פתרונות מציעה הרפואה הסינית לבעיה זו? האם ניתן לטפל בבעיה זו באמצעות דיקור סיני ?

שעון האיברים לפי הרפואה הסינית
היופי ברפואה הסינית הוא היכולת שלה בין היתר להשליך את המתבונן בה הרחק מן המקום בו התחיל את המסע, והוא לעולם לא יידע היכן מסעו יסתיים. אחד מן המקומות בהם ניתן לבקר בעולם הרפואה הסינית הוא שעון האיברים.

חוסר צ'י בתזונה הסינית
כשמדברים על צ'י (לפי הרפואה הסינית- אנרגיית המקור, אנרגיית החיים), מדברים על יחידת הספק, כח שיש לאיבר מסוים בגוף (לדוגמא: הלב) והוא זה אשר מסייע לו בפעילותו השוטפת, שומר על חיותו וחיוניותו במערך הכולל של איברי הגוף ומסייע לו בזרימת דם תקינה אליו וממנו.

דיקור סיני ואורטופדיה
הרפואה הסינית מחלקת את גוף האדם ל-12 ערוצי אנרגיה הקרויים מרדיאנים, כל מרידיאן משתייך לאיבר אחר בגוף ונפרש לאורך תוואי קבוע, ישנם מרדיאנים המתחילים בכפות הידיים, הרגליים או באיזור הראש. בבואנו לטפל בבעיה אורטופדית בעיניים סיניות לרוב נשאל שאלות ונבדוק בדיקה פיזית את מקום הפגיעה או איזורים מרוחקים ממנו על מנת להבין את מיקום הפגיעה המדויק, אופיו של הכאב, תדירותו, מה מיטיב או מחמיר אותו ואילו סימנים נוספים מצטרפים לתמונת הכאב ויכולים לסייע בידינו להבין את שורש הבעיה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI