אחתמהשאלות המרכזיות העומדות לנגד ציבור הסטודנטים העתידיים הינה: היכן ללמודתואר ראשון. הסיבה ששאלה זו היא כה מרכזית טמונה בשפע המוסדות האקדמייםשיש למדינת ישראל להציע לציבור הסטודנטים. החל ממכלות וכלה באוניברסיטאותובמכינות מקצעיות המעניקות תעודות סיום והכשרה.
לכלגוף אקדמי שכזה ישנם היתרונות שלו ואג'נדה משלו. המשמעות של האג'נדה במובןהאקדמי היא כמובן- לאן המוסד האקדמי מכוון את תלמידיו. האם הכיוון הואמקצועי יותר, או בעל אופי מחקרי? כמו כן, כל מוסד אקדמי מציע לים שוניםלסטודנטים שלו. לכן כאשר מתלבטים בנוגע ללימודי תואר ראשון, ישנם פרמטריםרבים שיש לקחתם בחשבון.
נוסףלכך, לכל מוסד אקדמי המקצועות ותחומי הלימוד שהוא מציע ללימודי תואר ראשוןולימודי תואר שני. לא כל מוסד מציע את אותם תחומי לימוד, למשל אם ברצונכםללמוד מנהל עסקים, חינוך או לימודי שיווק יכול להיות שלא תמצאו את כלהתחומים הללו באותו מוסד.
שיקולנוסף בבחירת תואר ראשון הינו הבחירה בין אוניברסיטה למכללה. ישנן מגווןדעות לכאן ולכאן, חלק מהאנשים עדיין מסתמך על האוניברסיטה כגוף הידעהרלוונטי ביותר. אולם ישנן דעות הטוענות כי תהליכי ההפרטה והתעלות יכולתהלימוד של המוסדות הפרטיים על האוניברסיטה למעשה מנמיכה את מעמדן שלהאוניברסיטאות. ולכן לא בטוח כלל כי בחירה בלימודי תואר ראשון באוניברסיטההיא הבחירה הנכונה.
תהליךהבחירה וההחלטה בנוגע לתואר ראשון צריך להיות כזה: ראשית כל יש לבחור אתתחום הלימוד בו מעוניין לרכוש תואר ראשון, את החלטה זו ניתן לבצע הן לפיהנטיות והיכולות הטבעיות, כמו גם עניין שיש בתחומים כאלה ואחרים. אך כמובןשיש לבדוק האם לתחום הלימוד האמור יש אופק בשוק העבודה. רק לאחר מכן, ישלבדוק את ההיצע של המוסדות האקדמיים. שכן, יכול להיות שיתברר לכם שעדיףללמוד במכללה זו או אחרת ולאו דווקא באוניברסיטה.
דברנוסף שיש לזכור הוא העובדה שהמכללות מכוונות לכיוון המקצועי והפרקטי, לכןאם ברצונכם לבחור תואר ראשון שהוא גם מקצוע. בדקו קודם כל מה יש למכללותלהציע לכם.