כמו בכל בעיה רפואית אחרת, אומר טל אלהרר, הרפואה המתקדמת מפתחת את נושא המניעה גם בנושא של השמנה בילדים. לא בכל המקרים ניתן למנוע השמנה, ובמיוחד כאשר מדובר במחלות גנטיות המלוות בהשמנה, אך מסתבר ששיעור המשפחות הנושאות את הגן האחראי להשמנה נמוך בהרבה משסברו. יחד עם זאת מוסיף טל אלהרר, לילד ששני הוריו שמנים סיכוי של 80% להיות שמן בעצמו, ולרוב הסיבה אינה נעוצה בגנטיקה אלא בהרגלי התזונה הלקויים, חוסר פעילות גופנית וחוסר מודעות. היכולת לאבחן מיהם הילדים הנמצאים בסיכון להשמנה, מאפשרת לבנות תכנית מניעה הכוללת את כל בני המשפחה.
שינוי הרגלים לכל המשפחה
טל אלהרר, המקושר לגורמים המטפלים בנושא, מספר שעל תכנית המניעה להיות רחבת היקף ולכלול ילדים מגיל צעיר מאד ואף את הוריהם. הנטייה במשפחות שמנות הינה להתעלם מהבעיה, ומטרת מערכת ההסברה המקיפה היא להביא למודעות הציבור את סכנות ההשמנה הכוללות סיכונים בריאותיים ונפשיים כאחת. בדרך זו מסביר טל אלהרר, כבר מינקותם, גדלים ילדים בבתים עם מודעות, ועם ניסיונות כנים לשנות הרגלים ולהירתם לשמירה על השינוי לאורך זמן. גם כאשר הילד כבר השמין, עדיין ניתן לטפל במשפחה, להקנות לה הרגלי תזונה נכונים, ולהגביר את מודעותה לחשיבות הפעילות הגופנית.
מסע הסברה רחב היקף
כאשר מתקיים מסע הסברה בעל חשיבות כגון זה אומר טל אלהרר, רצוי למשל, לגייס את התקשורת לטובת העניין, לנסות להמעיט בפרסומות המצדדות באכילת ג'אנק פוד, ומצד שני להרבות בתשדירים המעודדים לתזונה נכונה, כוללים הסברה לגבי עקרונותיה, ומדגישים את חשיבות הפעילות הגופנית. עלותו של מסע הסברה כגון זה אמנם גבוהה, אך הטיפול בנזקי ההשמנה יקרים הרבה יותר. לסיכום, טל אלהרר מציע את שירותיו להורים המודאגים.