יום ההתייצבות לצו הראשון כולל בתוכו את שלב המבחנים הפסיכוטכנים. מבחנים אלו משפיעים משמעותית על ציון הקב"א (קבוצת איכות) הסופי של המועמד לשירות הביטחון. לא ניתן לגשת למועד ב', כלומר, מבחנים אלו ניתן לבצע פעם אחת בלבד. במידה וישנה בעיה כלשהי הקשורה בביצוע המבחן (ליקוי למידה מסוים, עייפות, חולי ועוד), ניתן לבקש מועד אחר לביצוע המבחנים. בנוסף, במידה וישנם אבחונים רלוונטיים לבעיה, על המועמד להביאם ללשכת הגיוס. אין כל סיבה להילחץ, ויש להיות רגועים ולהגיע כמה שיותר מוכנים פיזית ומנטאלית. בנוסף, רצוי להגיע עם רקע מסוים על המבחנים.
מבחנים פסיכוטכנים צו ראשון- רקע טכני ומעשי
כאשר נכנסים לכיתה לשם ביצוע המבחנים, יש לכבות מכשירים סלולאריים למיניהם. המועמד מקבל דף טיוטה ועט. דף זה נשאר בלשכת הגיוס וברוב המקרים אינו נבדק כלל. ישנם מקרים מסוימים בהם דף הטיוטא נשלח לבדיקה גרפולוגית. לכן, כדאי לערוך טיוטא מסודרת ככל האפשר.
המבחנים הפסיכוטכניים מתבצעים באמצעות מחשב, ומתחלקים לשלושה חלקים -
- המבחנים הפסיכוטכנים בעלי הגבלת זמן בכל אחד מחלקי המבחנים. מומלץ מאוד לא להתעכב יותר מדי, וכאשר לא יודעים ניתן לנחש במידת הצורך כמובן. במידה ובסיום נותר עוד זמן, ניתן לחזור לבדוק שוב ולתקן.
קב"א - קבוצת איכות
ציון הקב"א הוא חסוי, ולא ניתן לגלותו בלשכת הגיוס. כיום ניתן לראות את ציון הקב"א באמצעות קוד מסוים ובשירות האינטרנט.
דירוג ציוני הקב"א
- בעלי קב"א 54 ומעלה עשויים לקבל תפקידים מיוחדים ובכירים.
מפרט ציוני הפרופיל בצה"ל
- במידה והמועמד אינו מרוצה מהפרופיל שניתן לו, ישנה אפשרות לערעור במקום. בכל מקרה, ניתן לערער על הפרופיל עד ליום הגיוס ואפילו ביום הגיוס עצמו. חשוב לעשות זאת בהקדם האפשרי. ההמלצה הרווחת לערעור היא לפחות שלושה חודשים בטרם הגיוס לצה"ל.