מבחן מור מתמקד בבדיקת רמת הכישורים האישיים של כל מועמד. כישורים כמו תקשורת בין אישית, רמת מוטיבציה, הבעת חוות דעת מקצועית על מגוון נושאים ועוד.
מבחן מור מתבצע בשפה העברית בלבד. אין כל צורך בכישורי שפה שונים, הם אינם מהווים משמעות מסוימת בשקלול ציון מבחן מור הסופי.
מי אחראי על המבחן?
הגוף האחראי על מבחן מור, הוא מ.ס.ר - המרכז לסימולציות רפואיות. זהו אחד הגופים הפעילים בישראל, המפתח ומפעיל שיטות רפואיות מתקדמות. רופאים ואנשי מקצוע רבים מגיעים אל המרכז, להתאמן ולשפר את רמת השירות שהם מעניקים למטופלים שלהם.
המרכז הארצי לבחינות והערכה, הסמיך את מ.ס.ר להקים את מרכז ההערכה עבור מבחן מור. המרכז ממוקם בבית החולים שיבא, תל השומר.
מדוע בעצם קיים המבחן?
המבחן מתקיים על מנת להשלים את כל החסר אצל המועמדים להיות רופאים בעתיד, ודרך כך להקנות להם יכולות נוספות להתמודדות וטיפול עם סיטואציות שונות, ותופעות משגרת יומו של הרופא. יכולת ההתמודדות ברמה האנושית עם מטופלים, החובה לדווח ולספר לבני משפחה חדשות לא טובות לגבי מטופל ועוד. כל האלמנטים הללו בלתי ניתנים לזיהוי על סמך מבחני הבגרות או הבחינה הפסיכומטרית, לשם כך נוסד בעצם מבחן מור.
אופי המבחן
המבחן מאופיין בשל הלחץ הפסיכולוגי המופעל על המועמד בעת ביצוע המבחן. כל מי שאינו עומד ברף הלחץ הזה, סביר להניח שלא ייצא רופא מכל התהליך הזה, פשוט משום שלא יוכל להתמודד בהצלחה עם בעיות דומות ואולי גדולות יותר בעתיד. המבחן מספק למועמד מצבי לחץ שונים, אשר עליהם יידרש לספק תשובות מנומקות והחלטיות, תוך הפעלת שיקול דעת רב. הלחץ הגדול הוא בגלל פרק הזמן הקצר למתן פתרון ודרך פעולה. העוברים בהצלחה את המבחן, יכולים להתחיל את לימודי הרפואה ברגל ימין. מעבר המבחן עם ציון גבוה, היא קפיצת דרך משמעותי בדרך למקצוע הנחשק.
הליך ההרשמה למבחן
אין בעצם הרשמה קולקטיבית רשמית למבחן מור, היות והמועמדים למבחן נשלחים מטעם מוסד אקדמי מסוים לבצע עבורו את המבחן. כך שכל מועמד יודע עבור מי הוא מבצע את מבחן מור, ומטעם מי הוא נשלח.
ההרשמה עולה כ-750 שקלים, ומתבצעת דרך המרכז הארצי לבחינות והערכה. בסיום הליך ההרשמה, מקבל המועמד תאריך התייצבות למרכז ההערכה. ביום זה יהיה עליו לקחת חלק בסדרת מבחנים המותאמים בלוח זמנים אישי הניתן מראש. משך זמן יום זה הוא כשבע שעות בערך. במסגרת יום זה, עובר המועמד בשמונה תחנות שונות, הכוללות בתוכן סימולציות, דינאמיקה קבוצתית, שאלוני אישיות שונים ועוד.
מבחן מור - ציון
תוקף הציון הוא לשנת הלימודים העוקבת למועד המבחן. כלומר, מועמד שניגש למבחן לפני כשנתיים ומעוניין להירשם שוב ללימודי הרפואה, נדרש לעבור שוב את מרכז ההערכה.
ציון המבחן מתפרסם כמה שבועות לאחר מועד המבחן עצמו, ונשלח למוסד האקדמי שמטעמו ביצע המועמד את המבחן.
המלצה
מומלץ מאוד להתכונן למבחן מור בצורה רצינית ומקיפה. הדרך הטובה ביותר היא קורס הכנה מלא למבחן. בין הקורסים המובחרים בשוק כיום, ישנו קורס ההכנה למבחן מור של בית הספר האמריקאי.