אבחונים דידקטיים מתמקדים על בדיקת תפקוד השפה ויכולת הלמידה של המאובחן, על בדיקת מנגנוני הלמידה של הנבחן וגם על התפקוד הגרפו מוטורי שלו, על יכולת הזיכרון ועל יכולת הקשב והריכוז שלו. בנוסף, בבדיקה זאת נבחנים גם קיומן של לקויות למידה כמו בעיות קשב וריכוז למשל, תוצאות האבחונים הללו יכולים לסייע לנבחן בהרבה תחומים בחייו ולשנות את חייו באופן קיצוני כך שיגרמו לו להשתפר בלימודים, ובחיים המקצועיים והאישיים בכלל.
בסיום ביצוע האבחון
בתום ביצוע האבחונים ולאחר ביצוע אבחונים דידקטיים, יקבל הנבחן המלצות בנוגע להתאמת המסגרת הלימודית ואולי גם המלצה על הפניה להוראה המתקנת היכולה להמשיך ולסייע לו בעתידו בכך מתבטאת למעשה היכולת של האבחון הדידקטי לסייע בהתמודדות עם בעיות קשב וריכוז. במידה וימצא במהלך האבחונים הכלולים בתוך האבחון הדידקטי, כי הנבחן סובל מבעיות קשב וריכוז, יינתנו לו ולמשפחתו גם המלצות לטיפולים ולהקלות בתחום הלימודים, בהתאם לחומרתן של בעיות קשב וריכוז.
האם אבחון דידקטי יעיל לאיתור בעיות הקשב והריכוז
ברוב המקרים, אבחונים דידקטיים כוללים מערך אבחונים כוללני שבודק את רוב התחומים בהם עלולה להופיע לקות למידה כלשהי. במידה ונמצאו באבחון זה בעיות של קשב וריכוז שיצריכו בדיקה נוספת, הנבחן יופנה לאבחונים נוספים כמו אבחון TOVA למשל, שמתמקד בעיקר בסוג זה של לקות למידה.
אבחונים אלו חשובים מאד ויכולים לשנות את חיי הנבחן החל מחיי הלימודים, שיפור בלימודים, שיפור בבטחון העצמי, שיפור בחיים המקצועיים ואף שיפור ניכר בחיים האישיים. כמו בכל תחום אנו ממליצים לגשת למקומות ומכונים מומלצים ומקצועיים עליהם קיבלתם המלצות חמות ממכרים, משפחה, חברים ואנשי מקצוע ולבדוק היטב היכן אתם מבצעים את האבחונים השונים על מנת לחסוך לעצמכם ולסובבים אתכם עגמת נפש מיותרת ולהביא את התוצאות המקסימליות של האבחונים.