בשנים האחרונות הטכנולוגיה הרפואית המתקדמת מאפשרת טיפולים אפקטיביים למצבים של סרטן הלשון וסוגים נוספים של סרטן. יש לזכור כי אבחון מקדים יכול להציל חיים ולכן חשוב שכל אחד ואחת יהיו מודעים לסימנים המקדימים ויפנו אל רופא המשפחה בכל מקרה של חשש. מאמר זה יגולל בפני הקוראים אודות סימנים מקדימים, מאפייני סוג זה של סרטן, סוגי הטיפול והכול אודות טיפולי שחזור.
סרטן הלשון- כרטיס ביקור
סרטן הלשון מהווה את אחת מהמחלות השכיחות בפלג הגוף העליון. סרטן זה תוקף אחוזים רבים יותר של גברים בהשוואה אל נשים. באם קיים פצע בלשון אשר אינו נרפא תקופה של שבועיים ימים ויותר, גוש בלשון, כאבים, דימום, נמנמת של הלשון או לשון כבדה אשר אינה מתפקדת כראוי, חובה לפנות אל הרופא על מנת שיבדוק את המצב ויאבחן את הבעיה. בדרך כלל יש לפנות אל הרופא באם הבעיה אינה נפתרת משך 14 יום. כאן הרופא יבצע בדיקה ראשונית על מנת לשער מהי הבעיה ומה הבדיקות המתאימות לה. באם הוא חושד כי מדובר במקרה של סרטן הלשון הוא יפנה את המטופל לבדיקות דם, ריאות, בדיקת סיב אופטי, בדיקת סי.טי וביופסיה. בסיום הבדיקות הרופא יעדכן את המטופל באם מדובר בגידול שפיר או סרטני, מה הגודל של הגידול הסרטני ואיזה טיפול יתאים.
מטפלים ופותרים
במקרה בו המטופל אכן חולה בסרטן הלשון הרופא יבדוק מהו שלב המחלה ויאמר למטופל מה הטיפול המתאים לו ביותר. נכון להיום ישנם כמה סוגים של טיפולים והמטופל יכול לעבור אחד מהם (על פי המלצת הרופא) או מספר טיפולים בהדרגה ועל בסיס הצלחתו של כל טיפול. הטיפולים הם: