אבחון דידקטי בודק את היכולות הלימודיים ואת הקשר שלהם לפתולוגיה של הנבחן. אבחון פסיכו דידקטי לעומת זאת, בוחן את המקורות של הקשיים הלימודיים מהפן הפסיכולוגי ואת הקשר בין ההתפתחות הפסיכולוגית ליכולות הלימודיים. אבחון פסיכודידקטי הוא האבחון המקיף ביותר מבין כל סוגי האבחונים שקיימים כיום, מכיוון שהוא משלב בתוכו גם את האבחון הדידקטי וגם את האבחון הפסיכודידטי שסוגר את המעגל ומספק את התשובה הבהירה והמקיפה ביותר לשאלה, מדוע הנבדק מתקשה בלימודים ומדוע הישגיו אינם תואמים לרמת המשכל שלו.
אילו קשיים מאתר אבחון פסיכו דידקטי
אבחון פסיכו דידקטי מאתר קשיים רגשיים ונפשיים ואת היכולות הקוגניטיביות בהקשר לקשיים אלו. במילים אחרות, אבחון פסיכודידקטי בוחן האם הקשיים בתחום הלימודים נובעים מהמצב הנפשי או הרגשי של הנבחן, האם המצב החברתי או היכולות הרגשיות משפיעים על יכולת הלמידה והאם הסביבה שבה הוא חי ולומד משפיעים על ההצלחה שלו. לשם כך, במהלך האבחון נבדקים תפקודים שכליים וגם תפקודים קוגניטיביים וגם היכולות בתחום האישיותי וההתנהגותי. שילוב של התחום הדידקטי עם התחום הפסיכולוגי הופך את הבדיקה הזו למהימנה ביותר ולאחת המומלצות ביותר על מנת לקבל תמונת מצב אמינה ומקיפה.
מי מבצע את האבחון והיכן עושים אותו
על מנת לגשת לביצוע אבחון פסיכו דידקטי נדרשת הפניה של פסיכולוג לימודי או של היועצ/ת הפדגוגי/ת של בית הספר. לאחר קבלת ההפניה, יש לפנות למרכז אבחונים דידקטיים ולתאם מועד לביצוע אבחון פסיכודידקטי. את האבחון מבצעים פסיכולוג מומחה שעבר הכשרה מתאימה והוא פועל עם רישיון מאבחן. במרכז אבחונים דידקטיים המתמחה באבחונים מסוג זה בלבד ישמחו לספק לכם את הכלים האבחוניים האיכותיים ביותר ואת הרמה המקצועית הגבוהה ביותר של האבחון. על מנת לוודא כי הנכם פונים לטובים ביותר, כדאי לערוך השוואה של כמה מוסדות לפחות לפני בחירת המוסד בו תיערך הבדיקה.