תפקידו של המגשר אינו מסתכם בהכרעה בסכסוך, אלא שתפקידו להנחות את תהליך הגישור העצמאי של שני הצדדים או יותר המעורבים בעניין. הוא למעשה מתפקד כגורם המרגיע והמפשר בין הצדדים תוך שהוא שומר על ניטראליות מוחלטת. קורס גישור בצפון נלמד במסגרת לימודי משפטים או בתור קורס עצמאי המיועד לעורכי דין או לבני אדם בעלי תואר אקדמי אחר שמעוניינים לסייע לבני האדם להגיע לעמק השווה במקרה של סכסוך. גם לימודי טיפול משפחתי בדומה לקורס הגישור מיועדים למי שעוסק באחד התחומים הטיפוליים או לבעלי תואר אקדמי בלימודי התנהגות המעוניינים להתמקצע בתחום הטיפול.
נושאים הנלמדים במהלך הקורס
מטרתו של קורס גישור בצפון היא להקנות לתלמידים כלים, מיומנויות וידע שיקל עליהם בעת ביצוע תפקיד המגשר. לשם כך נלמדים במהלך הקורס נושאים כמו מבנה של תהליך גישור, סוגים שונים של קונפליקטים, הבדלים בין דעות ועמדות והגדרת תפקידו של המגשר. בנוסף נלמדים גם טכניקות שכנוע, שיטות להרגעת הצדדים הנמצאים בעיצומו של סכסוך, אתיקה ובחירה בין האלטרנטיבות. במהלך לימודי טיפול משפחתי נלמדים נושאים דומים בבסיסם מכיוון שגם במהלך הטיפול הזוגי נדרשות מיומנויות דומות לאלו של המגשר. זה נובע מכך שהמשפחות שמגיעות לטיפול זקוקות לרוב למציאת אלטרנטיבה ולימוד של דרכי יישומה בדומה לאנשים שנוצר ביניהם סכסוך והם לא מצליחים לפתור אותו.
מדוע יש כל כך הרבה במשותף בין שני הקורסים
הן בתהליך של גישור והן בתהליך של טיפול משפחתי, הפונים למגשר או למטפל הזוגי זקוקים להכוונה מקצועית על מנת להגיע לפתרון הבעיה. מהסיבה הזו התכנים שנלמדים במהלך קורס גישור בצפון זהים לתכנים הנלמדים במהלך לימודי טיפול משפחתי. נושאים הקשורים למציאת העמק השווה והדרכה אובייקטיבית וניטראלית נדרשים הן בטיפול המשפחתי והן בתהליך הגישור, על מנת שאלה יחתמו בהצלחה ויובילו לפתרון שיבטיח חיים טובים יותר.