הנדסאי הוא איש מקצוע בתחום טכנולוגי אשר יכול לטפל לתפעל ולתחזק וגם לפתח ולבנות ציוד טכנולוגי למגוון רחב של מטרות. סוג ההתמחות מסמל בעצם את סוג המכונה או התחום בו יפעלו הנדסאים בסיום לימודיהם. הנדסאי תעשייה וניהול לומד לימודים רב תחומיים על מנת להכשיר אותו את ההכשרה המקצועית שתכיל את מקסימום הנושאים. בוגרי מגמת הנדסאים זו יהיו בעלי כלים מקצועיים ובעלי הכרות מעמיקה של שיטות ההנדסה החדישות ביותר בתחומי התעשייה השונים, כאשר המטרה הסופית היא להכשיר הנדסאים אשר יהיו מסוגלים להיות חלק מהמהפכה התעשייתית.
מה לומדים במסגרת לימודים אלה
בשונה משאר הנדסאים, מי שבוחר את המגמה של הנדסאי תעשייה וניהול ילמד מלבד הנושאים הטכניים גם ניהול ושיווק, חקר ביצועים, כלכלה, ניהול ייצור, סטטיסטיקה, מערכות מידע, התנהגות ארגונית, חקר ביצועים וניהול פרויקטים. כל זה יכשיר את הבוגרים לשמש בתור מנהלי ייצור ולהוביל את תחומי הניהול השונים במסגרת התעשייה. תפקידים בהם יוכלו להשתלב הבוגרים ללימודים אלה הם תפקידי תפעול ובקרה של המערכות הטכנולוגיות השונות, תכנון של מערכי ייצור מתקדמים, תכנון של פיקוח על המלאי, בקרת איכות הייצור ופיתוח שיטות לחקר וניתוח כלכלי ושל שיטות העבודה.
האם כדאי ללמוד תחום זה
מלבד העובדה כי העתיד שיים לטכנולוגיה והנדסאים לומדים לעבוד עם טכנולוגיות, לפתח טכנולוגיות ולפקח על טכנולוגיות, למגמת לימוד הנדסאי תעשייה וניהול יתרונות רבים ומגוונים נוספים. ראשית, משך הלימודי בדומה לשאר מסלולי לימודי הנדסאים הוא רק שנתיים שבסיומם בוגרים יוצאים עם מקצוע מבוקש ולא תואר אקדמי. בנוסף, מבחר מכללות אשר מאפשרות לימודים אלה מבטיחות כי לא משנה באיזה מקום אתם מתגוררים, תוכלו ללמוד קרוב לבית. יתרון נוסף בא לידי ביטוי במסגרות לימוד גמישות שמאפשרות לימודי בוקר או לימודי ערב, מה שמבטיח כי תוכלו לפתח קריירה מצליחה במקביל ללימודים.