אין ספק, שכיום המצב בשוק העבודה הוא לא טוב במיוחד. אנשים עובדים שעות רבות בשביל משכורות נמוכות, וברוב המקרים הם בכלל לא מרוצים מהעבודה שלהם. בשלבים מסוימים, יש כאלו השוקלים לעשות הסבה מקצועית, ולמצוא מקצוע שהינו מתגמל יותר וכן גם מקצוע שבו קל יותר למצוא עבודה שתתאים לשגרת החיים של אותו אדם.
אנשים רבים המעוניינים בהסבה מקצועית, נתקלים לא פעם בהצעה לעבוד בתור חשבי שכר. בהרבה מקרים, זה נשמע כתפקיד אפור יחסית ולא מעניין, אך חשוב להגיד כי ההפך הוא הנכון וכי חשבי שכר נחשב למקצוע מבוקש והיצע העבודה בו הוא גבוה יחסית, וכן יש אפשרות להתקדם בתחום וכמובן לצבור ותק וניסיון.
היום בשוק, אין חברה אחת גדולה שלא מעסיקה חשבי שכר, שכן הם אחראיים על כל נושא המשכורות של העובדים וצריכים להיות בקיאים בנושאים רבים כדוגמת מיסים, זכויות עובדים, דיני עבודה וכדומה, שמשפיעים בין היתר כמובן על הוצאות החברה מידי חודש, שכן, סכום גדול הוצאות החברה מופנה לטובת משכורות העובדים.
איך מגיעים לזה?
היום, כדי להיות חשבי שכר יש צורך לעבור קורס שאורכו יכול לנוע בין 120 ל-150 שעות לכל מי שאין לו רקע כלכלי, בעוד מי שמגיע עם רקע כלכלי מבצע קורס קצר יותר שהאורך שלו נע בין 80 ל-90 שעות. הקורסים מועברים במכללות פרטיות, אולם הם נמצאים תחת הפיקוח של לשכת רואי החשבון בישראל.
אחרי שעוברים את הקורס, אפשר להתחיל כבר לעבוד כחשב שכר יש אולם מומלץ לעבור בחינות הסמכה בלשכת רואי החשבון בישראל על מנת להתפתח מבחינה מקצועית בעתיד ולהיות מעודכן על ידי הלשכה בכל העדכונים הדרושים כדוגמת חקיקה, פסיקות בתי משפט וכדומה. מטרייה מקצועית של הלשכה היא תמיד אפקטיבית.
ומה לומדים בקורסים?
בקורס חשבי שכר לומדים לרוב להשתמש בתוכנות שונות לעיבוד תלושי השכר השונים (יש כמה תוכנות כיום בשוק), כמו כן לומדים על נושאים מיסוי וגם על דיני עבודה, זכויות עובדים סוציאליות ועוד. מדובר לרוב על קורסים שמתקיימים פעם או פעמיים בשבוע, בהתאם למסלולים של המכללות השונות שמציעות את הקורסים.
כיום, קורס חשבי שכר מגיע לעלות של בערך 7000 עד 7500 ₪ לכל הקורס, כמובן שזה תלוי בסופו של דבר במכללה בה לומדים, אולם צריך לבדוק מקרים בהם יש הנחות מכל מיני סיבות. כיום, יש מקרים שבהם החברה מעוניינת לעשות בעצמה הסבה לעובדים והיא מוציאה אותם לקורס זה, אפשר גם לבדוק אפשרות זאת.