מאבק המורים שהתחולל בתקופה האחרונה היה מאבק שבמרכזו עמד הרצון לשינוי במערכת החינוך. רן ארז וציבור המורים מאמינים כי ניתן לשנות את המערכת כך שתביא לקידום התלמידים והעלאת מעמד המורים. על מנת לבצע שינוי מהותי, יש צורך בשינויים במערכת אשר יאפשרו את קידומה. מאבק המורים קיבל תמיכה חסרת תקדים אשר הגיעה לשיא בהפגנה גדולה בכיכר רבין בתל אביב. התמיכה הרבה הוכיחה כי גם לציבור הרחב ברור כי יש צורך בשינוי במערכת החינוך.
רן ארז וארגון המורים הציבו מספר מטרות עיקריות במאבקם. מטרה אחת הייתה צמצום מספר התלמידים בכיתה. הצורך בצמצום מספר התלמידים למקסימום 30 תלמידים בכיתה הינו חשוב לשם שיפור תהליכי למידה והענקת תשומת לב רבה לתלמידים בעלי צורך בכך. מטרה זו הושגה ונתקבלה התחייבות לצמצום מספר התלמידים ל-32 בכיתה במערכת כולה.
מטרה חשובה נוספת הייתה השבת שעות לימוד אשר נלקחו ממערכת החינוך העל-יסודית. 110,000 שעות לימוד קוצצו מן המערכת העל יסודית ומאבק המורים נלחם על השבתן. שעות הלימוד הנוספות יכולות לסייע לקליטת מורים נוספים במערכת וכן לאפשר למורים לחנך ולא רק להעביר חומר לימודים לבחינות הבגרות. מטרה זו הושגה גם היא. על אף ההתחייבות שניתנו מתעכב יישומם וארגון המורים נאבק על כך שהממשלה תעמוד בהתחייבויותיה.
מטרה שלישית אשר עמדה במרכז מאבק רן ארז וארגון המורים קשורה ברפורמת עוז לתמורה. רפורמה זו הינה תוכנית אשר נבנתה על בסיס מחקרים של מאות מומחים ונוסתה על חמישה בתי ספר על יסודיים במשך שלוש שנים. בעת ניסוי התוכנית היא השיגה הישגים מרשימים, בהם שיפור בהישגיהם הלימודיים של התלמידים. בנוסף, רמת הנשירה ורמת האלימות ירדו בעת ניסוי התוכנית. הישג חשוב נוסף הייתה יכולתם של המורים גם לחנך ולא רק ללמד חומר לבחינות הבגרות. הישגים משמעותיים אלה הוכיחו את יכולתה של הרפורמה לבצע שינוי במערכת החינוך. רן ארז וארגון המורים נאבקים לשם קבלת הרפורמה ויישומה על המערכת.