אצל רבים מאתנו נזלת היא אחת מתופעת הלוואי הבלתי נפרדות של החורף ושל תופעת ההצטננות המלווה אותו, כמו גם שיעול וליחה בגרון. מלבד ההפרשה המימית מהאף, עשויים להתלוות לנזלת גם גודש באף, עיטושים או גירוי בעיניים. לעיתים נלווה אף אליה כאב ראש ותחושה של "אף סתום" (אובדן חוש הריח).
הפרשה מוגברת של נזלת עשויה לנבוע מהצטננות או מאלרגיה. הנזלת האלרגית שכיחה בגיל הילדות וההתבגרות, בעיקר בקרב ילדים שסבלו או סובלים מאסטמה של העור. מקורה במחלה דלקתית כרונית בדרכי הנשימה וברירית האף, המתבטאת ברגישות יתר לאלרגנים מיקרוסקופיים הנישאים באוויר, כמו קרדית האבק המצטברת בבית, תיקנים, קשקשי הפרווה של בעלי חיים מסוימים, נבגי עובש, וכן אבקנים של פרחים, דשא, עצים או צמחייה ממינים שונים. האלרגיה מתפרצת במיוחד בעונות המעבר, משום שבעונה זו צומחים צמחים אלרגנים רבים.
על אף שהנזלת הכרונית לכשעצמה אינה מסוכנת, היא עלולה לגרום בעיות בריאותיות נוספות; אנשים הנוטים לנזלת אלרגית נאלצים לנשום חלק גדול מהזמן רק דרך הפה, הרגל לא בריא המגביר את חשיפתם לגורמים מזהמים. בנוסף, גם אם התסמינים של נזלת נתפסים קלים, הם גורמים להשלכות חמורות ביותר על איכות החיים, ביניהן: יובש וכאב גרון (בעיקר לאחר שינה בפה פתוח), נשימה רעשנית, בעיות שינה, נחירות, חוסר ריכוז, עייפות כבדה, פגיעה בחוש הטעם והריח, גירוי אדום וצורב באזור האף, וכן תסכול רב על השימוש החוזר ונשנה בממחטות נייר.
אם כן, איך אפשר לטפל בנזלת אלרגית?
טיפול מונע גודש: טיפול אשר גורם לכיווץ כלי הדם בחלל האף, ובכך מפחית היווצרות של גודש. ניתן לקבל את התרופה בטיפות או בכדורים; את הטיפות לא מומלץ לקחת למשך תקופה של יותר מחמישה ימים ברצף, משום שעם הזמן הן עלולות אף להחמיר את הגודש באף. עם זאת, לכדורים עשויות להתלוות תופעות לוואי: האצת דופק, עלייה בלחץ הדם, בחילה וכאבי ראש. מומלץ לשלב את הטיפול עם אנטי-היטסמינים.
מיזם גרופ בניית אתרי מכירות באינטרנט עם שיווק באינטרנט להצלחת המכירות.