בלימודים אלו עוברים על הכרת מגוון מתקנים שמונעים ומייצרים חשמל. מכירים מערכות ששולטות בזרימת החשמל, מתוודעים אל בקרת יישומי מחשב רלוונטיים בתחום ונוגעים במגוון רכיבי אלקטרוניקה שמשמשים רבות מגוון מפעלים תעשייתיים. לימודים אלו ניתן ללמוד במגוון מכללות אורט- בכרמיאל, קרית ביאליק, נתניה, ת"א, ירושלים ורחובות. כאשר כלל הלימודים כוללים מעבדות מתקדמות לצד עבודה עם ציוד מקצועי.
תנאי קבלה ופרקטיקה
על מנת להתקבל ללימודים יש להחזיק ב3 יחידות מתמטיקה, 3 יחידות אנגלית ו-2 יחידות בעברית, או לחלופין לעשות מכינה ללימודי הנדסאים- כאשר פסיכומטרי אינו חלק מהמשוואה. מי שבוחר בלימודים אלו יכול לבחור בין מסלול של שנתיים במסגרת לימודי בוקר לבין לימודים של שלוש שנים במסגרת לימודי ערב. בוגרי המכללה מתבקשים לעבור בהצלחה מגוון בחינות פנימיות וחיצוניות ולהגיש פרויקט גמר ראוי. מי שעומד בכל המשימות בהצלחה זוכה להחזיק בתעודה הנכספת- תעודת הנדסאי חשמל מטעם המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ומדע- עובדה שמאפשרת לקבל רישיון לערוך מגוון תוכניות חשמל עד זרם של 630 *3 אמפר.
מה הלאה?
מיש שמקבל את התואר הנדסאי חשמל מוזמן לבחור להירשם בתום הלימודים כחשמלאי מוסמך ואם בוחרים בנתיב זה ומתמידים בו, ניתן להגיע אל דרגת חשמלאי ראשי ומכאן הדרך להחזיק בתפקיד של חשמלאי הנדסאי ואף בודק מתקנים מתקצרת. מדובר על מקצוע עם הרבה ביקוש, מקצוע בו ניתן למצוא עבודה בכול מקום בארץ ובאופן כללי מדובר על לימודים בעלי אופק- כל העת ניתן להמשיך ולהתפתח ומכאן שלימודים אלו מהווים יריית פתיחה מבטיחה על מנת להמשיך ולהתקדם בתחום.
טוב לדעת
חייל משוחרר, (5 שנים מיום השחרור), שמתעניין במקצוע זה, ישמח לגלות שהוא זכאי ל90% הנחה משכר הלימודים הכולל במשך השנתיים הראשונות- וזאת כתוספת לפיקדון שמגיע לכל חייל משוחרר.