מערכות כיבוי אש כוללות רכזת אש, גלאי אש ועשן, מטפי אבקה, מים וגז, מערכת מתזים, ברזי מים וגלגלות וכל אמצעי מתומחר בנפרד. אפשר לבצע התאמה אישית של המערכת ולהתייעץ עם אנשי המקצוע לגבי אמצעי הגילוי והכיבוי המומלצים.
התאמה של מערכות כיבוי מבוצעת לפי פרמטרים כגון מידת הסיכון לאדם הנובעת מאופיו של המבנה, סוג המתקן המוגן מבחינת ההבדלים בין מבנה בודד מול קבוצת מבנים, צורת המבנה, שעות האכלוס, החלוקה הפנימית של החללים והחדרים בתוך המבנה ועוד. לכן קשה להצביע בצורה חד משמעית על עלות של מערכות כיבוי אש ורצוי לתאם פגישת היכרות לא מחייבת עם נציגי החברות העוסקות בתחום.
פרמטרים המשפיעים על המחיר
אלו הגורמים העיקריים הקובעים כמה עולות מערכות כיבוי אש:
א. תכולת המערכת – כפי שצוין, האביזרים הנכללים בתוך המערכת הם הפקטור העיקרי המשפיע על המחיר. ככל שהמערכת כוללת יותר אביזרים ואמצעי לכיבוי וגילוי אש, כך צפוי המחיר הסופי לגדול. תכולת המערכת נקבעת מול אנשי מקצוע אך היא חייבת להיבחר בקפידה על מנת להשיג את רמת היעילות הנדרשת.
ב. התקנה – העלות הראשונית של מערכות כיבוי אש כוללת אספקה של הציוד בלבד. העלות אינה מביאה בחשבון התקנה, תחזוקה או הדרכה על אופי השימוש. בנוסף, במערכות הכוללות ספרינלקרים יש לשקול חיבור של המערכת למאגר מים פרטי ולא לרשות העירונית. החיבור למאגר מים פרטי מומלץ אם הרשת העירונית לא מסוגלת לעמוד בעומס ובנתוני ספיקה ולחץ.
ג. סוג המערכת – יש דגמים רבים של מערכות כיבוי וכל אחת מהן מתומחרת בצורה שונה. סוג המערכת צריך להתאים למספר האיזורים המכוסים במבנה, לדרישות הלקוח ולתקנות הכיבוי וההצלה המפורסמות על ידי הרשויות.
טווח מחירים
סקירה קצרה של מחירי הציוד הכלול בתוך מערכות כיבוי אש יכולה לעזור ללקוחות המעוניינים לקבוע את מסגרת התקציב. מטף כיבוי אש עולה 100-300 ש"ח, התקנת עמדת כיבוי עולה 1,300-1,700 ש"ח ובדיקה ושירות שנתי יעלו 25-30 ש"ח. רכזת אש מהווה את ההוצאה המשמעותית ביותר ועולה 3,500-28,000 ש"ח בהתאם לכמות האיזורים.