תקפידיו של הנוטריון
נוטריון הוא קודם כל עורך דין בהכשרתו. בנוסף לכך, הוא עבר גם הסמכה רשמית אשר מקנה לו רישיון לאמת ולאשר מסמכים משפטיים מסוגים שונים. חתימת הנוטריון מהווה, למעשה, גושפנקא רשמית לכך שהמסמך אכן בתוקף ושניתן להתייחס אליו כאל מסמך משפטי של ממש- לצורכי הכרה על ידי גופים מסוגים שונים ולצורכי ראיות בהליכים משפטיים.
פעולות שהנוטריון רשאי לעשות
הפעולות שהנוטריונים רשאים לעשות מוגדרות בחוק. ראשית, הנוטריון יכול לאמת חתימה על מסמך כלשהו- דהיינו, לאשר שמי שחתם על המסמך אכן הוסמך לכך ועשה זאת על פי חוק. בנוסף לכך, יכול הנוטריון להנפיקאישורים נוטריוניים תקפים לכך שתרגום מסמך בוצע באופן נכון ונאמן למקור. אישוריים נוטריוניים נוספים שבאפשרותו של הנוטריון להנפיק הינם אישורים על כך שאדם כלשהו נמצא בחיים, וכן אימות מסמכים שונים כמו הסכמי ממון בין בני זוג.
עוד אישור נפוץ מאוד שנחתם על ידי הנוטריון הינו מסמך של ייפוי כוח. מסמך זה מעניק לאדם אחד סמכות לעסוק בענייניו של אדם אחר, אך חשוב להבין כי מסמך זה נכנס לתוקף משפטי רק לאחר חתימה על ידינוטריון.
הסטוריית המקצוע
מעניין לדעת שמקצוע הנוטריון מקורו עוד בימי רומא העתיקה, אז שימשו הנוטריונים כפקידים ממשלתיים אשר נתנו אישור רשמי למסמכים שונים. אחד מן המנהגים שנותר על כנו עוד מימים עברו הינו מנהג השימוש בחותם עבור סגירת מסמכים, על מנת לוודא שלא יפתחו עד אשר יגיעו אל הידיים הנכונות. מובן מאליו שמאז ועד היום המקצוע עבר הרבה מאוד גלגולים ושינויים ברוח התקופות השונות. החוק המקובל היום נחקק בארץ רק בשנת 1976, והוא מגדיר את התפקיד ואת הסמכויות השונות של הנוטריון.