על איכות המים של בר מים תמי 4 אפשר לברר אצל שני גורמים עיקריים: אצל אנשי המקצוע שיסבירו לכם בדיוק כיצד מתבצע תהליך הסינון והטיהור של המים, כך שתוכלו להבין בעצמכם שאכן מדובר בתהליך מאוד קפדני להסרת מזהמים וחיידקים מזרם המים, ואצל אנשים העושים שימוש בבר המים לאורך תקופה, ויכולים להעיד בפניכם שאחרי תקופה ארוכה של שימוש במכשיר, הם אינם מסוגלים יותר לשתות מי ברז, שפתאום טעמם נראה כל כך רע. אלו הן שתי האינדיקציות המרכזיות, וגם היחידות שאתם זקוקים להן כדי להבין עד כמה איכותיים הם מים מסוננים של בר המים של תמי 4.
איכות מי שתייה יכולה לבוא לידי ביטוי במספר מישורים כמו כמות המינרלים שמכילים המים, כמות המזהמים שהם מכילים, הטעם שלהם וכדומה. באופן עקרוני, אפשר בהחלט לייצר את המים המושלמים בהם אין כלל מזהמים, יש המון מינרלים וכמובן הטעם נפלא, אלא שכדי לייצר מים כאלה צריך להשקיע כסף וזמן, ולרוב זה גם כרוך בבזבוז כמויות גדולות של מים, מה שיש לו השלכות כלכליות כמו גם השלכות סביבתיות. בהתאם לכך, המטרה של בר מים תמי 4 היא ליצור מים מסוננים ברמה גבוהה, מים צלולים, טהורים וטעימים, עם כמות המינרלים הנדרשת, ועם מינימום מזהמים.
כדי לקבל מים מושלמים לכאורה, אפשר לסנן את המים באמצעות טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה המסירה את כל המזהמים מן המים, אך גם את המינרלים, להעשיר את המים חזרה במינרלים טבעיים ולקבל מים צלולים, מטוהרים ונקיים ברמה הגבוהה ביותר, אך תהליך זה הוא תהליך מאוד בזבזני ומסובך, שכלל אינו מתאים למרחב הביתי. בכל דבר בחיים אנו מנסים למצוא את האיזון בין היתרונות ובין החסרונות, ונקודת האיזון היא זו שמעניקה לנו את הערך הגבוה ביותר בשקלול כלל המשתנים המעורבים, וזה בדיוק העניין גם כאשר מדובר על מים מסוננים לשימוש ביתי.
אם אתם צריכים הסבר מפורט על אופן הסינון של המים במכשיר בר מים תמי 4, תוכלו להתייעץ עם אנשי מקצוע, ועל קצה המזלג מדובר בסינון המבוסס על מסנן פחם פעיל הסופח אליו את המזהמים מזרם מים, ועל מנורת אור אולטרה סגול המשמידה את החיידקים והבקטריות בזרם המים, שני אלמנטים המספקים לכם מכלול מצויין לטיהור המים.